Sant’Egidio demana acollir els sol·licitants d’asil de Lesbos

La Comunitat de Sant’Egidio fa unacrida a tots els països de la Unió Europea per tal que acullin de manera urgentels refugiats que ho han perdut tot a causa de l’incendi del camp de Mória.

Es tracta de sol·licitants d’asil quefa mesos, alguns, anys, que viuen en condicions d’extrema precarietat desprésd’haver fet viatges llargs i perillosos per fugir de guerres o de situacionsinsuportables, en gran part provinents de l’Afganistan.

Són majoritàriament famílies que, entotal, sumen unes 13 mil persones, amb un percentatge de menors del 40%.Europa, si segueix estant a l’alçada de la seva tradició de civilització id’humanitat, ha d’ocupar-se’n amb un acte de responsabilitat col·lectiva,expliquen des de Sant’Egidio.

Joves i adults de diversos païsoseuropeus que aquest estiu han passat unes “vacances alternatives” per ajudarels refugiats (amb punts de restauració, animació infantil i classes d’anglèsper als adolescents) donen fe de la seva set de dignitat i de futur.

Sant’Egidio també té experiència enhistòries d’integració d’aquells als quals han acompanyat fins a Europa amb elcorredor humanitari que va obrir l’abril de 2016 el papa Francesc, quan, detornada de la seva visita a Lesbos, va dur alguns refugiats a l’avió.

Mentrestant, per fer front a l’emergènciad’aquests moments, la Comunitat de Sant’Egidio demana que els refugiats siguintraslladats de manera urgent a camps en condicions, amb serveis, a terra ferma,per evitar nous drames fruit de la desesperació. També cal que les associacionspresents a l’illa tinguin lliure accés per dur ajuda immediata als refugiats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!