Núria Gispert tenia proximitat

El bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, ha definit aquest divendres la figura de Núria Gispert com la d’una dona “amb una espiritualitat profunda, de pregària, dins una opció cristiana i ciutadana molt fonamentada en Jesucrist i en l’evangeli, tot combinat amb un compromís amb els més pobres”. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, ha afegit que tenia “una gran humanitat i era molt propera i molt agradable de tracte, fruit també del seu amor profund a l’Església, des d’uns fonaments sòlids a la diòcesi”. En un altre moment, el prelat ha comentat que “Núria Gispert s’entenia molt bé i connectava amb el cardenal Ricard Maria Carles, perquè tots dos tenien discreció”.
D’altra banda, Saiz ha recordat “un episodi molt significatiu, a principis del 2001, quan un nombrós grup d’immigrants es va tancar en 10 esglésies de Barcelona, sobretot a Santa Maria del Pi, amb uns 300, i Sant Agustí”. Ha explicat igualment que “va ser un moment complicadíssim que va agafar tothom per sorpresa a l’Arquebisbat, fet que va obligar a crear un equip de seguiment on hi havia Núria Gispert, el prevere Tano Casacuberta, el rector del Pi Josep Vidal Aunós i el delegat de Mitjans de Comunicació Jordi Piquer”, amb el mateix bisbe Josep-Àngel, aleshores secretari general i canceller. A més, l’actual titular de la diòcesi de Terrassa ha comentat que “tots visitaven les esglésies amb Núria Gispert, que va donar continuïtat a la feina després del tancament, que va acabar bé i es va resoldre bé, amb la regularització de molts dels migrants”. En síntesi, Saiz ha conclòs “aquest episodi va ser molt significatiu del tarannà proper de Núria Gispert”.
Finalment, Josep-Àngel Saiz s’ha referit breument a la visita de la nova cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola, presidida pel cardenal Joan Josep Omella, al Papa Francesc aquest dissabte. “Els encomanem i ho faran molt bé”, ha assegurat. A més, a l’inici de l’entrevista, el bisbe ha explicat que acaba de donar inici a un nou curs pastoral, després dels nomenaments i diverses preses de possessió.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest divendres 18 de setembre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!