Hem de donar a la societat un món millor

La solemnitat de Santa Tecla, de dimecres dia 23, ha tingut en l’ofici ala catedral l’acte més destacat de la diada de la patrona de la ciutat deTarragona, atès que amb motiu de l’emergència sanitària pel Covid-19, es vasuspendre no només la tradicional processó, sinó també la majoria dels actesfestius i populars.

A les 10 del matí l’arquebisbe de Tarragona, Mons. JoanPlanellas, ha presidit la missa pontifical a la catedral, amb una bonaassistència de fidels, però amb l’aforament limitat i mesures de seguretat quemarquen les autoritats sanitàries. Malgrat tot, la celebració eucarística haestat vibrant i intensament viscuda, amb l’assistència de l’alcalde de laciutat, Pau Ricomà, i una àmplia representació de les institucions civilsi militars.

En l’inici de la cerimònia s’ha procedit al trasllat enprocessó de la relíquia del braç de Santa Tecla fins a l’altar major, a mans del’arquebisbe Joan, acompanyat d’un bon nombre de preveres diocesans.

L’arquebisbe de Tarragona ha focalitzat la seva homilia enl’excepcionalitat del moment, a causa de la pandèmia del coronavirus, “una crisisanitària a la qual hem hagut d’afegir una crisi social i laboral senseprecedents; aclaparadora crisi econòmica de llarg recorregut i de difícilsolució, que deixa pel camí massa gent damnificada”.

El prelat ha incidit que cal posar al centre dels nostresobjectius “la persona i el seu desenvolupament digne, el seu benestar i elrepartiment equitatiu i just de riqueses i possibilitats”; en definitiva,“donar a la societat un món millor, no un món com abans de la pandèmia”.

En aquest context l’arquebisbe ha recordat que l’Església deTarragona està enllestint els treballs de la Comissió que ha d’encararels efectes de la pandèmia, “que incidirà precisament en aquest futur que, coma cristians, hem de fer casar amb la Missió de Déu, que a través de Jesucrist, ens ha posat a lesmans”. Es durà a terme mitjançant un pla de xoc caritatiu i del secretariatpermanent sobre Ecologia i Justícia, que fa poc que s’ha instituït i que seràl’organisme que desenvoluparà les accions que calgui fer en aquest, en el marcdiocesà.

En acabar la cerimònia, el Lleó i l’Àliga del seguici festiutarragoní han fet una ballada, en petit format al so dels Ministrers, al creuerde la catedral en honor de la patrona Santa Tecla, actuació que ha estatrubricada amb forts i emotius aplaudiments.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!