La fàbrica de Saint-Gobain de l’Arboç ha anunciat queaplicarà un expedient de regulació d’ocupació a la divisió de Glass, queinicialment afecta els seus 122 treballadors. És un nou capítol trist de lagreu crisi econòmica que afecta les comarques del Penedès (Alt Penedès, BaixPenedès i Garraf). Davant d’aquesta realitat, els quatre arxiprestos de la zonahan fet pública una nota en què demanen “un pla específic amb els recursoseconòmics per a la recuperació socioeconòmica del Penedès que prioritzi elfoment de l’ocupació laboral en tots els municipis, així com també la millorade les inversions sanitàries i les infraestructures”.

La nota està subscrita per Mn. Xavier Aymerich, arxiprest deVilafranca del Penedès; Mn. Carles Catasús, arxiprest de l’Anoia; Mn. JosepPausas, arxiprest del Garraf, i Mn. Norbert Miracle, arxiprest del BaixPenedès.

En la nota, els arxiprestos recorden que “a les comarquesdel Penedès el tancament d’empreses s’està aguditzant aquestes darreressetmanes, un fet greu que s’afegeix a la caiguda espectacular del turisme acausa de la pandèmia, la crisi del petit comerç i també als problemes crònicsque pateix la pagesia del Penedès, i que provoca una dramàtica pèrdua de llocsde treball i un gran dany social”.

A la nota, els quatre arxiprestos demanen que “tothom, en lamesura de les seves responsabilitats, s’esforci per crear llocs de treballdignes i veritablement útils per a la societat en bé de les famílies de lesnostres comarques”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!