Catalonia Sacra ofereix més d'una trentena d'activitats repartides arreu de Catalunya

Amb l’objectiu de promoure el coneixement i l’accés al patrimoni cultural, els dies 9, 10 i 11 d’octubre se celebraran les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), en les quals hi participarà Catalonia Sacra, que ja ha anunciat que oferirà més d’una trentena d’activitats repartides arreu de Catalunya per refermar el seu compromís amb aquesta iniciativa.
Com ha explicat l’entitat a través d’un comunicat, una de les principals novetats que ha preparat per celebrar les JEP són les visites centrades en els oficis relacionats amb l’estudi, la conservació i la gestió del patrimoni cultural. A través d’aquestes activitats, els participants tindran l’oportunitat de conèixer sobre el terreny la tasca que realitza un arquitecte, un arqueòleg, un restaurador, un arxiver o un fotògraf. D’altra banda, les diferents esglésies que formen part de la Xarxa de Catalonia Sacra també programaran visites i activitats per fer aquest segon cap de setmana d’octubre.
Les JEP d’aquest any giraran entorn del binomi patrimoni i educació, més enllà de l’oferta d’activitats per a escolars. És per això que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha impulsat la iniciativa “Desperta el Patrimoni”, que fomenta la creació de models 3D de béns mobles a partir d’una aplicació de telèfon mòbil. En aquest sentit, Catalonia Sacra organitzarà una desena de sessions del taller “Desperta el Patrimoni” en esglésies rellevants de tot Catalunya. Podeu consultar el calendari de totes les activitats a la pàgina web de Catalonia Sacra.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!