Mor Mons. Antonio Algora a causa del Covid

Mons. Antonio Algora, bisbe emèrit de Ciudad Real, ha mort a conseqüència del coronavirus. La missa exequial es farà dissabte 17 d’octubre, a les 11.00, a la catedral de Ciudad Real.

El prelat va néixer a La Vilueña (Saragossa) el 1940. Va estudiar al Seminari diocesà de Madrid i va ser ordenat el 1967. També va estudiar Sociologia a l’Institut Social Lleó XIII, de la Universitat Pontifícia de Salamanca a Madrid.

Del 1968 al 1973 va ser consiliari de les Germandats del Treball, a Alcalá de Henares. Després va ser traslladat a Madrid com a consiliari dels joves d’aquest moviment.
El 1984 va ser nomenat vicari episcopal de la Vicaria VIII de l’arxidiòcesi de Madrid i el 1985 va ser nomenat bisbe de Terol i Albarracín. El 2003 va ser nomenat bisbe de Ciudad Real, amb el títol honorífic de prior dels Ordes Militars.
Des del 2015, després de dotze anys com a bisbe de Ciudad Real, vivia a Madrid i celebrava diàriament l’eucaristia a la parròquia de Santa Maria la Major i Sant Julià. També acompanyava les Germandats del Treball tal com feia en els primers anys de sacerdoci.
A la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha estat membre de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar i bisbe responsable del Departament de Pastoral Obrera. També ha format part del Consell d’Economia i ha estat responsable del Secretariat per al Sosteniment Econòmic de l’Església.
També era membre de la Junta Sant Joan d’Àvila, Doctor de l’Església, que es va crear amb l’encàrrec de preparar la declaració i promoció de la figura del nou doctor.

Actualment, a la CEE era membre de la Comissió Episcopal de Pastoral Social i Promoció Humana i fins al setembre era el bisbe responsable del Departament de Pastoral Obrera d’aquesta comissió episcopal.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!