El Papa afirma que les parelles homosexuals tenen dret a cobertura legal

“Les persones homosexuals tenen dret a estar en família, són fills de Déu, tenen dret a una família. No es pot fer fora de la família ningú ni fer-li la vida impossible per això. El que hem de fer és una llei de convivència civil, tenen dret a estar coberts legalment.” Són declaracions del Papa en Francesco, el documental-entrevista al Pontífex en el qual afronta qüestions com les migracions, el racisme, la pandèmia, el canvi climàtic o la situació de persones homosexuals.
En aquest documental, dirigit pel rus Evgeny Afineevsky, Francesc recorda que en el passat havia afrontat aquesta qüestió. Es refereix als seus anys com a arquebisbe de Buenos Aires, quan es va oposar a l’aprovació d’una llei sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe, però va aprovar que es donés protecció legal als drets de parelles homosexuals en qüestions com herències o possibilitat de visitar a l’hospital.
La proposta de Francesc no és equiparar la convivència de dues persones homosexuals al matrimoni catòlic, sinó respectar les decisions privades i mostrar que totes les persones tenen igual dignitat. “S’ha d’acompanyar les persones com les acompanyaria Jesús. Quan una persona que té aquesta condició va davant Jesús, no li respondrà: ‘Ves-te’n perquè ets homosexual’, no”, afirma el Papa.
De la seva banda, el director de la revista La Civiltà Cattolica, Antonio Spadaro, assegura que el suport del Papa a les unions civils homosexuals no és “una cosa nova” i precisa que això no significa un canvi de doctrina.
El P. Spadaro explica que el director de Francesco aplega una sèrie d’entrevistes que s’han fet a Francesc en el decurs del temps, oferint una gran síntesi del seu pontificat i del valor dels seus viatges. Entre elles, hi ha diferents extractes agafats d’una entrevista amb Valentina Alazraki, periodista mexicana, i allà el Papa parla d’un dret a la tutela legal de les parelles homosexuals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!