Armand Puig

Aquest divendres 24 d’octubre, la Conferència Episcopal Tarraconense ha anunciat el nomenament del Dr. Armand Puig, actual rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, com a nou rector del Seminari Major Interdiocesà. D’aquesta manera, l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Joan Planellas, i els bisbes de les sis diòcesis sufragànies de la Província Eclesiàstica Tarraconense han decidit que sigui el substitut del nou bisbe auxiliar de Barcelona, Xavier Vilanova, que ha principis d’octubre va ser nomenat pel papa Francesc per ajudar l’arquebisbe de la ciutat i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella.

Cal recordar que Armand Puig, prevere de l’arxidiòcesi de Tarragona, ja va ser primer vicerector del Seminari Major Interdiocesà entre el 1988 i el 1997, i per tant és una persona molt adequada per aquest càrrec, ja que coneix perfectament el funcionament del seminari on hi van els futurs sacerdots de la Província Eclesiàstica Tarraconense.

A més de rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, càrrec que ocupa des de l’any 2015, el Dr. Armand Puig (la Selva de Camp, 1953), també és administrador parroquial de la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona des del 2005. És Doctor en Ciències Bíbliques per la Pontifícia Comissió Bíblica, i anteriorment va ser el Degà-President de la Facultat de Teologia de Catalunya, entre els anys 2006 i 2015, on actualment n’és professor ordinari de Nou Testament.

La seva contínua investigació en el camp de les sagrades escriptures l’han portat a publicar un gran nombre d’estudis relacionats amb la recerca bíblica, entre les quals en destaquen els llibres Jesús. Un perfil biogràfic (2004), traduït a set llengües, i Teologia de la Paraula a la llum de la Dei Verbum (2015).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!