L’angoixa de les persones que dormen al carrer

L’anunci del toc de queda o confinament nocturn, que haentrat en vigor diumenge de les deu a les sis de la matinada, ha causat angoixaentre les persones que dormen al carrer, tal com recull M. Victòria Molins, unade les responsables del projecte Hospital de Campanya de Santa Anna. “Ens havingut angoixada força gent arran del tancament de la Fira, on estavenallotjats alguns dels que acudeixen a la nostra Taula de Fraternitat. Ara, amb eltoc de queda, estan molt angoixats. N’hi ha que es refugien en antigues fàbriques onaus abandonades”.

Per això, la religiosa teresiana demana a lesadministracions que posin remei a la gran dificultat que pateixen les personesque dormen al carrer: “Potser podrien obrir una altra vegada la Fira o habilitantllocs perquè puguin dormir-hi les persones sense sostre, que estan augmentant acausa de les dificultats que tenen per pagar els lloguers dels pisos i leshabitacions”.

Malgrat que les autoritats han manifestat que el toc dequeda no afecta les persones que dormen al carrer, Viqui Molins reconeix que ladificultat que pateixen aquestes persones s’incrementa.

Des de l’inici de la pandèmia, l’Hospital de Campanya deSanta Anna ha vist com augmentava la demanda d’ajuda: “Realment no es potatendre tots els que ens demanen”, reconeix M. Victòria Molins. I això noobstant, la seva tasca és més necessària que mai: “Hem donat una targeta quepermet entrada diària al menjador a 110 persones però som conscients que hem dedir que no podem acollir gaire més gent. Sempre tenen preferència els que estanal carrer, tot i que sabem que hi ha gent que té casa o habitació però que viu encondicions de precarietat greu. I,com tots també sabem, tant Càritas com els serveis socials estan desbordats”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!