Atac terrorista a la catedral de Niça

El president de la Conferència Episcopal Francesa, Mons. Eric de Moulins-Beaufort, arquebisbe de Reims, escriu en el seu Twitter que prega “especialment de nou pels fidels de Niça i Mons. Marceau, el seu bisbe”.
Aquestes paraules del prelat són la reacció a un atac amb arma blanca a la catedral de Ntra. Sra. de Niça, que ha provocat almenys tres morts (un home i dues dones) i diverses persones ferides.
Mons. De Moulins-Beaufort ha recordat que aquest diumenge, dia de Tots Sants, “escoltarem del Senyor: feliços els pacificadors perquè ells seran anomenats Fills de Déu. Feliços els perseguits per causa meva perquè la recompensa serà gran en el Cel”.
El P. Hugues de Woillemont, portaveu de la Conferència Episcopal Francesa, ha assenyalat que “estem commoguts, és un acte indescriptible. És urgent lluitar contra aquesta gangrena del terrorisme, així com és urgent establir una fraternitat concreta al nostre país”.
La Conferència Episcopal Francesa ha expressat la confiança que “els cristians no esdevinguin un blanc per ser abatuts”.
També en un tuit, l’alcalde de Niça, Christian Estrosi, informa que entre les víctimes mortals hi ha el custodi de la basílica, una persona “molt apreciada pels feligresos”. Segons l’alcalde es tracta d’un atac jihadista.
Com informa el diari Le Monde, l’atac s’ha produït a les 9.00 del matí i el responsable ja ha estat detingut.
De la seva banda, el Consell Francès del Culte Musulmà ha condemnat enèrgicament l’atac i “com a signe de dol i en solidaritat amb les víctimes i les famílies” ha demanat a tots els musulmans de França que cancel·lin totes les festes amb motiu de la data del naixement del profeta Mahoma.
Actualment França es troba en estat d’alerta màxima després d’un assassinat d’un professor als afores de París i la tensió creixent entre el president de Turquia, Tayipp Erdogan, i el president francès, Emmanuel Macron.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!