La missa de sant Narcís de la pandèmia

El bisbe Francesc Pardo ha presidit la missa en la solemnitat de Sant Narcís d’enguany a la basílica de Sant Feliu de Girona. Una celebració que si en la litúrgia corresponia a la del màrtir patró de la ciutat i de la diòcesi, en molts altres aspectes serà recordada com la de l’any de la pandèmia.
Hi han participat uns 150 fidels (encara amb l’aforament del 50%), tots ells portadors de la corresponent invitació, i seguint les mesures per prevenir el contagi del Covid-19. Tampoc no hi han estat les corals de la ciutat per participar en l’acompanyament musical que hadefensat perfectament la Capella de Música de la seu. Sortosament s’ha transmes en directe per Televisió de Girona, Girona FM, i per internet.
Un servei d’ordre a càrrec de Protecció Civil ha garantit el respecte a les mesures sanitàries i de protecció corresponents. Han concelebrat amb el prelat deu preveres, canonges i rectors de parròquies de la ciutat, encapçalats per Mn. Joan Baburés, titular de la basílica de Sant Feliu. També hi han estat presents, entre d’altres autoritats, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, així com representants d’entitats de l’Església diocesana.
En la seva homilia, el bisbe ha recordat les paraules de la lectura de la carta de sant Joan, en la qual afirma que “la nostra fe és la victòria que ha vençut el món”, tot relacionant-ho amb sant Narcís: “Avui precisament celebrem la memòria de sant Narcís, el nostre patró, un home de fe, que com a màrtir i com a testimoni va vèncer també el món.” Seguidament, ha fet referència a la pandèmia: “No hem pogut gaudir de gaires actes, ni tan sols els de les nostres fires. Patim una crisi econòmica que deixa sense recursos moltes famílies. Portem ferides obertes pel sofriment i la deshumanització que experimentem. Vivim amb temor del contagi, enyorats de la normalitat de les relacions socials, preocupats per la situació política i alhora, potser, dubtant sobre Déu i el seu amor.” Davant de tot això, s’ha preguntat: “Quina és la nostra fe?”
D’altra banda, el bisbe ha recordat que “exercim la nostra missió com a Església de Jesús quan ens convertim en la veu dels qui no tenen veu per fer-se escoltar; quan defensem els drets humans si són vulnerats; quan proposem la defensa de la vida des de la concepció fins a la mort natural; quan denunciem que el benefici econòmic es vol presentar com a primer valor al qual es pot sacrificar tot; quan defensem la llibertat dels pobles i dels grups humans per prendre decisions; quan es demanen mesures de gràcia; quan manifestem que la vocació política ha de ser sempre un servei a les persones i al bé comú; quan recordem que cal exercir el poder amb humilitat, responsabilitat i amb conviccions ètiques, i que la finalitat i perspectiva no és pensar en les properes eleccions, sinó, sobretot, en el dia a dia de les persones i de la ciutadania”. “No es pot confondre l’aritmètica electoral amb la democràcia”, ha sentenciat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!