El bisbat de Lleida respon a les acusacions de Barbastre

El litigi per les obres d’art de la Franja dePonent, que enfronta des de fa 25 anys als tribunals les diòcesis de Lleida ila de Barbastre-Montsó, continua el seu lent procés judicial. La darrerasentència es va emetre el 10 de desembre de l’any passat, en la qual el jutjat de Barbastre ordenava tornar a l’Aragó111 peces que des de fa més d’un segle es conserven al Museu de Lleida. Elbisbat català, acollint-se a aquest dret, va presentar al·legacions a ladecisió judicial. Ara pertoca al jutjat de Barbastre examinar aquestesal·legacions i, finalment, dictaminar.

Però en aquest impàs de calma el bisbe deBarbastre-Montsó, Mons. Ángel Pérez Pueyo, va emetre una nota personal l’11 denovembre en què es lamentava que el bisbat de Lleida hagués presentat al·legacionsa la sentència, fet que titlla de «despropòsit», «ultratge» i “humiliació”. Lareacció de la diòcesi lleidatana no s’ha fet esperar, i ha emès un comunicat enquè recorda que el litigi es troba «en una fase que, des del punt de vistalegal, no ha acabat el seu recorregut, sinó que es troba encara obert i ambpossibilitat de presentar els recursos corresponents». En conseqüència Lleidaha demanat a la diòcesi aragonesa, que és qui va presentar la denúncia, querespecti el dret de defensa: «[el bisbat de Lleida] no ha manifestat mai capmena de reticència davant del fet que aquell bisbat [el de Barbatsre-Montsó]hagi exercit la llibertat de recórrer als tribunals civils i, amb seguretat,aquest reconeixerà la mateixa llibertat de recórrer a aquesta diòcesi perexposar raonadament els seus arguments davant el jutge que els demani.» Aixímateix també lamentava «les acusacions llançades per alguns mitjans decomunicació contra la persona i el ministeri del bisbe de Lleida», Mons. Mons.Salvador Giménez Valls.

Finalment, davant l’afirmació del prelataragonès que la seva diòcesi se sent «dolguda» i «cremada», el bisbat de Lleidaha manifestat que en aquest complicat procés judicial l’aflicció i les feridesno són patrimoni d’una sola de les parts: «En els desacords hi ha patiment entotes dues parts. Aquesta diòcesi no pretén causar més dolor a ningú, noméspresentar els seus arguments i defensar, segons el seu criteri, les pròpiesraons.»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!