Infants més pobres i afamats pel coronavirus

Cada 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància. Enguany, des de Missions Salesianes s’apunta que cal “reflexionar sobre la manera amb què els nens i nenes han estat tractats en aquest temps”, en paraules del director de l’entitat, Eusebio Muñoz.
La pandèmia del Covid-19 ha fet retrocedir anys d’esforços i d’avenços en la defensa dels drets dels menors. Així, Muñoz assegura que “el coronavirus portarà més fam, pobresa i desigualtat per als nens i nenes de tot el planeta”.
Segons les agències internacionals, després de la pandèmia se sumaran 150 milions de menors a les xifres de nens i nenes pobres; 24 milions de petits no tornaran a l’escola i 54 milions patiran desnutrició. A més, el coronavirus ha fet que augmentin els matrimonis forçosos, els embarassos adolescents o el treball infantil.
Els missioners salesians continuen al costat dels nens, nenes i joves més vulnerables: s’han fet activitats en línia per crear un pati virtual, milers de nens i nenes han rebut visites de suport escolar, s’han distribuït milers de mascaretes i aliments, entre d’altres accions. Com assegura Eusebio Muñoz, “amb totes les dificultats hem volgut seguir al seu costat perquè no perdessin la il·lusió i l’esperança”.
Per això, en aquest Dia Universal de la Infància, Missions Salesianes demana als governs i organismes internacionals que els petits siguin una prioritat, que se’n defensin els drets i que es treballi perquè participin en la construcció del seu futur.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!