El Papa anuncia l'Any Família Amoris Laetitia

El Papa ha declarat i ha convocat un Any de la família ‘Amoris Laetitia’, en referència l’exhortació publicada el maig de 2017, uns mesos després dels dos sínodes sobre la pastoral familiar. Així ho ha anunciat oficialment aquest diumenge abans de l’Àngelus, coincidint amb la solemnitat de la Sagrada Família en l’octava de Nadal. Aquesta commemoració començarà el proper 19 de març, festa de Sant Josep, i durarà fins al juny de 2022, coincidint amb el proper Encontre Mundial de les Famílies, que es farà a Roma. La commemoració, que vol exhortar els creients a ser testimonis de l’amor familiar, inclourà iniciatives espirituals, pastorals i culturals per acompanyar les famílies davant els reptes del nostre temps. El Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida proposa diverses iniciatives per donar suport a les parròquies, a les diòcesis, a les universitats i les diferents associacions. En un comunicat, l’organisme de la Santa Seu recorda que “l’experiència de la pandèmia ha posat de relleu el paper central de la família com a Església domèstica, i ha subratllat la importància dels vincles entre les famílies”. A través de les propostes d’aquest Any Família Amoris Laetitia, el pontífex “s’adreça a totes les comunitats eclesials del món”.
En la reflexió dins la pregària mariana, Francesc ha recordat la importància de “fer les paus en la família, sempre sobretot abans d’anar a dormir”. Coincidint amb aquesta solemnitat de la Sagrada Família, el Sant Pare ha invitat tothom a seguir el model de la família de Natzaret. “Si us discutiu, feu les paus el mateix dia, perquè la guerra freda de l’endemà és molt perillosa!“, ha assegurat. El bisbe de Roma ha comentat també que, “en la família de Natzaret, tothom pot trobar el seu sòlid punt de referència i una ferma inspiració”. En aquesta línia, ha afegit que tots “estem cridats a redescobrir el valor educatiu del nucli familiar, que s’ha de fonamentar en aquel amor que sempre regenera les relacions, alhora que obre horitzons d’esperança”.
El Papa igualment ha explicat que, “en la família, es pot experimentar una comunió sincera si es converteix en una casa de pregària, si manté els afectes profunds i purs, si fa prevaler el perdó sobre les discòrdies i si la duresa de viure cada dia queda suavitzada per la tendresa mútua i per la serena adhesió a la voluntat de Déu”. Francesc ha assegurat que, “amb aquesta orientació, la família s’obre a l’alegria que Déu dona a tots els qui saben donar amb alegria”, però també “troba l’energia espiritual per obrir-se a l’exterior, als altres, al servei dels seus germans, a la col·laboració per a la construcció d’un món sempre nou i millor”. El Sant Pare ha conclòs que la família, així, “pot ser portadora d’estímuls positius i evangelitzadora amb l’exemple de vida”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!