Publicació d’un llibre en memòria del bisbe Jaume Traserra

El 25 de gener passat es compliren dos anys de ladefunció del bisbe emèrit Mons. Jaume Traserra i Cunillera. A la catedral deSolsona tingué lloc la missa d’aquest segon aniversari presidida pel bisbeXavier Novell, acompanyat d’alguns preveres i laics.

Amb motiu d’aquest aniversari, s’ha publicat el llibre In memoriam +Jaume Traserra. No és una biografia niunes memòries, és un conjunt d’articles de diferents autors que van conèixer elbisbe Jaume en diferents moments de la seva vida. Cadascun d’ells explicavivències, records o fa esment del treball del bisbe. Un d’aquests autors ieditor del llibre és el bisbe actual, Xavier Novell.

El llibre està dividit en sis parts: la primera part són unstextos inèdits del mateix bisbe Jaume, els seus records de joventut; la segonapart parla del seu ministeri a Barcelona a càrrec de cinc autors diferents; latercera és el seu pontificat a Solsona a càrrec de deu autors; la quarta és elseu testament espiritual que va escriure cinc anys abans de morir; la cinquenacontempla alguns escrits publicats després de la seva mort; i acaba el llibreamb la seva biografia.

En definitiva, aquest llibre és un homenatge que un grup depersones, fills del seu gran mestratge espiritual, intel·lectual i pastoral,han volgut oferir-li: un retrat d’aquest gran eclesiàstic català.

Els interessats a adquirir el llibre el trobaranproperament en algunes llibreries i parròquies de la nostra diòcesi, al preu de15€.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!