Cristianisme i Justícia actualitza la seva oferta i incorpora nous cursos a l’Aula Virtual

El centre d’estudis Cristianisme i Justícia ha actualitzat la seva programació de cursos i seminaris per al segon semestre d’aquest curs. Algunes de les activitats previstes s’han hagut de cancel·lar o ajornar, però també s’han incorporat noves propostes a l’Aula Virtual, un espai del centre que va guanyant alumnat.

El proper 9 de febrer comença el curs en línia Mort, felicitat i tecnologia al segle XXI, en què Oriol Quintana, professor de la càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS, planteja qüestions que volen promoure la reflexió sobre com autors contemporanis han analitzat vells problemes filosòfics. Quintana es qüestiona què proposa la cultura actual en relació amb la mort, la felicitat o la tecnologia; o quines tradicions filosòfiques han anat configurant la visió contemporània d’aquestes realitats.

L’Aula Virtual ofereix, a més, set cursos que comencen el 16 de febrer. Entre els cursos que ja s’havien previst s’han afegit algunes novetats, com el curs sobre la crisi de cures i la construcció de ciutadania, a càrrec de Sonia Herrera i José Laguna. Al llarg de sis sessions ens mostraran com darrere la crisi de la covid-19 s’amaga una crisi de cures profunda, a la qual ens hem vist abocats per un sistema que ha prioritzat l’individualisme, sense tenir en compte la nostra vulnerabilitat intrínseca ni la nostra interdependència. Ens preguntarem si vulnerabilitat i cures posseeixen la força política necessària per ser el fonament d’un nou contracte social que estigui a l’alçada d’un món global, multicultural i ecodepenent.

S’ha afegit també el curs que oferirà Josep Cobo, Incapaços de Déu, a partir del llibre recentment publicat per l’editorial Fragmenta amb el mateix títol. Així com la proposta que ens porta el teòleg Javier Vitoria, sota el títol Una teologia agenollada i indignada, on abordarà la justícia com a tema teològic per a la fe cristiana.

L’oferta es completa amb el curs d’Introducció a la teologia feminista, a càrrec de Silvia Martínez Cano i Amparo Navarro; dos cursos dedicats a l’Islam i el sufisme, amb Jaume Flaquer i Jordi López Camps; i una proposta de lectura de l’autobiografia de sant Ignasi com a inspiració per a la nostra peregrinació vital, amb Carles Marcet.

Tots els detalls dels cursos es poden trobar a www.cristianismeijusticia.net

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!