Nova etapa per donar suport als cristians de l’Iraq

Amb motiu de la visita del papa Francesc a l’Iraq, Ajuda a l’Església Necessitada (ACN) ha posat en marxa una nova campanya per donar suport a la presència cristiana al país, especialment al nord i al Kurdistan iraquià.
El futur de les comunitats cristianes passa per sostenir la joventut iraquiana. Per això, ACN vol ajudar 150 universitaris amb beques per als propers quatre anys a la Universitat Catòlica d’Erbil (CUE).
L’objectiu del projecte, que té un cost d’1,5 milions d’euros, és promoure la cohesió social entre religions i oferir una perspectiva laboral per als joves cristians. La CUE és l’única universitat catòlica a tot el país i, segons el seu fundador, l’arquebisbe caldeu Bashar Warda, és “un far de llum i símbol d’esperança per a la generació més jove”.
Segons Mons. Warda, les beques beneficiaran “no només un cert nombre de joves que esperen un futur millor, sinó que és un signe fort de solidaritat cap als cristians i totes les altres minories de la regió”. La majoria dels estudiants són desplaçats interns i refugiats de diferents parts de l’Iraq.
Per a ACN, aquest projecte donarà suport al missatge del Papa sobre la cohesió social i la reconciliació. La universitat se centra en la diversitat: el 72% dels estudiants són cristians, el 10%, musulmans, i el 18%, yazidita. D’aquesta manera, els joves aprenen a viure plegats i els cristians a quedar-se a la seva terra.
La CUE ofereix diferents programes de llicenciatura, així com arquitectura i enginyeria civil. El 54% dels estudiants són dones. Actualment hi ha 170 estudiants matriculats, però l’arquebisbe caldeu d’Erbil vol augmentar-ne el nombre durant els propers quatre anys.
Durant els darrers cinc anys, ACN ha treballat per sostenir les comunitats cristianes al nord de l’Iraq i al Kurdistan amb la reconstrucció de més de 369 cases i 14.035 esglésies i edificis destrossats per la violència jihadista del Daesh. Segons el director d’AEN-Espanya, Javier Menéndez-Ros, “s’obre una nova etapa: de la reconstrucció de les llars i edificis i estructures de l’Església, cal passar a la reconstrucció de les comunitats. És el moment d’invertir en la joventut cristiana”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!