Nova web per recuperar el turisme religiós a Barcelona

Aquest dijous 4 de març, l’Església de Barcelona, a través del Secretariat de Pastoral de Turisme, peregrinacions i santuaris, ha presentat la web www.turismereligios.barcelona, un nou portal que recull informació detallada del patrimoni eclesiàstic de Barcelona. L’objectiu principal de la seva creació és el de recuperar un turisme religiós que, abans de la pandèmia, era el principal actiu turístic de Barcelona.

Com ha explicat durant la presentació el rector de la basílica de la Sagrada Família, Mn. Josep M. Turull, “abans de l’arribada del Covid-19 un de cada tres turistes que visitaven els monuments i llocs d’interès de Barcelona optaven pel patrimoni eclesiàstic de la ciutat”, i és per això que des de la diòcesi s’ha decidit reactivar aquesta tendència oferint una nova web que facilita tota la informació relacionada amb el patrimoni eclesiàstic de Barcelona.

La web està dividida en tres grans blocs, un de dedicat principalment al turisme exterior, un al pelegrinatge i un altre centrat en el turisme de proximitat i els santuaris de la diòcesi. Dins del primer bloc, els visitants trobaran l’horari de totes les misses internacionals que se celebren a Barcelona cada setmana en diferents idiomes, així com també el calendari de tots els cicles musicals i culturals. Pel que fa a les peregrinacions, com ha explicat Mn. Turull, la web és “una plataforma en què apareixen tots els pelegrinatges que s’organitzen des de Barcelona”. Per acabar, el bloc dels santuaris ofereix un llistat de tots els santuaris destacats de la diòcesi i facilita als turistes un conjunt d’informació que fins ara ningú no havia recollit.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!