El Papa nomena Núria Calduch-Benages secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica

El papa Francesc ha nomenat per primera vegada una dona com a secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica. Es tracta de la biblista i religiosa catalana Núria Calduch-Benages, que ja n’era membre des del 2014. També és membre de la comissió per a l’estudi del diaconat de la dona creada pel papa Francesc el 2016. La Pontifícia Comissió Bíblica és presidida pel jesuïta mallorquí cardenal Lluís Ladaria.

Nascuda a Barcelona el 1957, des del 1978 Núria Calduch és religiosa dela congregació de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret, fundada per sant Josep Manyanet.

És llicenciada en Filosofia i Lletres per la UniversitatAutònoma de Barcelona (1979) i doctora en Sagrada Escriptura pel PontificiInstitut Bíblic de Roma. És deixeble del biblista català Isidre Gomà i Civit.

Calduch és professora ordinària de la Pontifícia UniversitatGregoriana de Roma (2010), a càrrec de la Companyia de Jesús, i professoraconvidada al Pontifici Institut Bíblic. És considerada una autoritat mundial enl’estudi dels llibres Sapiencials de l’Antic Testament.

El papa Benet XVI la va nomenar experta de la XII AssembleaGeneral del Sínode dels Bisbes Sobre la Paraula de Déu (2008).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!