L’Arquebisbat de Barcelona cedeix a l’Hospital Clínic un espai per fer un nou centre de recerca sanitària

L’Arquebisbat de Barcelona i l’Hospital Clínic han arribat a un acord que farà possible la construcció per part d’aquest consorci sanitari d’un innovador centre de recerca sanitària i tecnològica, el Centre d’Innovació en Tecnologia Sanitària (Clinical Advanced Technologies Institute, CATI) als actuals terrenys que ocupa la parròquia de Sant Isidor, al carrer del Comte d’Urgell, 176. El nou equipament es pretén que sigui referent nacional i internacional, que posi en valor el coneixement i l’emprenedoria local, i que aculli centres de recerca i desenvolupament de grans companyies referents del sector sanitari i tecnològic.

L’espai que acollirà el nou edifici es cedeix a l’Hospital Clínic en dret de superfície durant 75 anys a canvi d’un cànon anual. Després de dessacralitzar l’actual edificació es construirà un equipament que tindrà, en principi, prop de 8.000 m2 amb 8 plantes més 2 soterranis. La majoria de l’espai, (prop de 5.000 m2) es dedicarà a àrees de treball i investigació.

Per tirar endavant el nou projecte, l’Hospital Clínic comptarà amb la col·laboració del centre tecnològic LEITAT, una entitat sense ànim de lucre que té la missió de gestionar tecnologies per crear i transferir valor Social, Mediambiental, Econòmic i Industrial sostenible a les empreses i entitats, a través de la investigació i els processos tecnològics. És un centre tecnològic, acreditat per ACCIÓ i reconegut pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, que fomenta la col·laboració i la cooperació, aportant coneixement i experiència en un entorn global.

Està previst que la comunitat parroquial de Sant Isidor sigui acollida a l’església veïna de Sant Josep Oriol i, així, totes les persones que ho desitgin puguin participar de l’activitat celebrativa i pastoral que també té lloc en aquesta altra parròquia. L’acció social de la parròquia de Sant Isidor es traslladarà progressivament en d’altres esglésies del mateix districte de la ciutat. L’Arquebisbat de Barcelona ja ha iniciat els tràmits necessaris i tots els detalls d’aquesta iniciativa han estat comunicats als feligresos i veïns de la zona a través d’una reunió celebrada recentment.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!