Marko Rupnik presenta els mosaics del santuari de la Cova de Sant Ignasi a Manresa

L’artista eslovè Marko Rupnik ha presentat a la premsa el treball que està realitzant al santuari de la Cova de Sant Ignasi a Manresa. I ho ha fet acompanyat del P. Lluís Magriñà, superior de la Cova.
Des del passat 10 de març el reconegut artista eslovè Marko Rupnik i el seu equip estan treballant a l’interior del Santuari de la Cova Sant Ignasi de Manresa. La intervenció artística de Marko Rupnik consisteix en la instal·lació d’un conjunt de mosaics a cadascuna de les capelles laterals del Santuari, que mostren el pelegrinatge cristià a través dels Exercicis Espirituals. Amb l’obra de Rupnik el Santuari vol oferir als seus visitants una experiència a la vegada artística i espiritual, justament al lloc on Sant Ignasi de Loiola va escriure el primer esborrany dels Exercicis Espirituals. El conjunt de mosaics al Santuari de la Cova serà la primera obra a Catalunya d’aquest reconegut artista que se situa en un espai obert al públic.
La remodelació de l’interior del Santuari s’emmarca, per a la Companyia de Jesús, en la celebració d’Ignatius 500, l’any que commemora entre el maig de 2021 i el juliol de 2022 la conversió del fundador dels jesuïtes. Una celebració que es viurà de forma intensa a Manresa, ja que coincideix amb els 500 anys de la seva arribada a aquesta ciutat. És per això que la ciutat també ha posat en marxa el projecte Manresa 2022, per potenciar el llegat patrimonial i els valors ignasians.

Marko Rupnik, el Miquel Àngel del segle XXI
El jesuïta i artista eslovè Marko Ivan Rupnik ha estat batejat per la crítica internacional com el Miquel Àngel del segle XXI. Va néixer a Zadlog (Eslovènia) el 28 de novembre de 1954. És doctor en Teologia i professor a Roma a l’Institut Oriental Pontifici, a la Universitat Gregoriana i director del Taller d’art espiritual del Centre Aletti. És membre de l’Acadèmica Europea de les Arts i les Ciències i ha estat guardonat amb diversos premis internacionals.
Com a artista que plasma en mosaic el missatge cristià, compta amb més de 130 grans obres a tot el món. Entre la seva amplíssima producció internacional cal esmentar els seus treballs a la capella Redemptoris Mater del Palau Apostòlic Vaticà, a la Sagristia de l’Altar Major de la catedral de l’Almudena o a la Cúria General de la Companyia de Jesús a Roma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!