Malauradament les autoritats iranianes persegueixen des de fa anys els ba’hais de manera cruel. Tenen una política escrita d’empobriment i anul·lació de la comunitat ba’hai. Volen que no ocupin llocs a l’administració, que no tinguin pensions i, en definitiva, eliminar amb diverses mesures la creença ba’hai tot just al país on va néixer, l’Iran.
Els bahá’ís creuen en l’harmonia entre la ciència i la religió i en la investigació independent de la veritat. Treballen per la igualtat de gènere, l’educació universal, la justícia i l’eliminació de tot tipus de prejudicis i, en última instància, per crear una civilització mundial sostenible i pròspera en els terrenys material i espiritual. Com viu això la fe ba’hai en un món on es difonen aquests valors més enllà de les creences?
Nosaltres pensem que el propòsit de la religió és no només la transformació personal sinó també contribuir al canvi de la societat. Coneixem diverses civilitzacions, cristiana, musulmana o jueva, però ara la fe ba’hai considera que la humanitat està assolint l’edat de la maduresa i és, per tant, capaç d’aconseguir una unitat i governar-se de manera universal davant dels problemes del món. Defensem un govern internacional, un tribunal sense fronteres i altres realitats. Creiem en l’harmonia entre la ciència i la religió, que són dos instruments de coneixement. La religió sense la ciència seria pura superstició, i la ciència sense religió, pur materialisme.
Els creients de les comunitats ba’hais basen en criteris morals totes les seves accions, i col·laboren en aquest procés amb persones de tots els orígens socials, religiosos, nacionals i culturals. Com és aquesta obertura de la fe ba’hai actualment?