Recuperació econòmica humana i sostenible

Amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just, que se celebra dissabte 8 de maig, la Coordinadora Estatal de Comerç Just (de la qual forma part Càritas espanyola) s’uneix a la declaració Reconstruïm amb justícia.
En aquesta declaració es fa una crida a institucions i representants polítics per impulsar canvis cap a un model econòmic i comercial global més just i sostenible en l’era postCovid, perquè la pandèmia té un impacte molt fort entre les persones més vulnerables.
Per a les organitzacions signants, “és essencial que els governs estableixin mesures de suport per garantir que els petits productors i productores, treballadors i treballadores siguin capaços de resistir futures crisis, però amb això no n’hi ha prou”.
En aquest sentit, “cal una transformació de l’economia i la governança de les cadenes de subministrament mundials, no només en favor dels interessos de petits productors i productores, sinó també en els interessos de les generacions presents i futures”.
La declaració recull una sèrie de recomanacions adreçades als governs i que giren entorn de quatre eixos: protegir, reiniciar, reestructurar i distribució justa dels recursos.
Càritas disposa d’una xarxa interdiocesana de comerç just integrada a l’Estat espanyol per 28 organitzacions diocesanes que treballen des de fa més de 15 anys en un model de comerç just i el consum responsable des de l’enfocament integral d’una economia solidària i per a les persones.
Podeu llegir la declaració AQUÍ

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!