Barcelona, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat han dut aterme, la matinada del 19 al 20 de maig, el recompte de persones que dormen alcarrer. Diverses entitats socials han estat les encarregades d’organitzar aquestainiciativa, que s’ha pogut desenvolupar gràcies a la tasca eficient denombrosos voluntaris.
Tot i que s’ha palesat una lleugera davallada en el nombrede persones sense llar respecte al darrer recompte del 2018 —el maig passat esva haver de suspendre a causa de la pandèmia—, la sensació és de cronificacióde la pobresa. Administració i societat civil tenen com a repte cabdal continuarsumant esforços per tal de fer front a la problemàtica del sensellarisme.
A la ciutat de Barcelona s’han comptabilitzar un total de895 persones dormint a la via pública i 3.046 allotjades temporalment enequipaments municipals o de diverses entitats socials. El recompte, que ha comptat amb la col·laboració de 633 voluntaris, ha anat a càrrec de la Xarxa d’Atencióa Persones Sense Llar (XAPSLL), formada per trenta-tres entitats i l’Ajuntamentbarceloní.
L’últim recompte que es va fer a la Ciutat Comtal data del’any 2018, en què es van detectar 956 persones dormint al carrer i 2.130 enrecursos residencials de la XAPSLL.
A Badalona s’han localitzat 48 persones dormint al carrer. Mésde 120 voluntaris han participat en el tercer recompte impulsat per la TaulaSense Llar de Badalona. A més, s’han comptabilitzar 299 persones que han passat la nit en pisos d’inserció, habitacions de relloguer o en espais que esconsideren infrahabitatge.
Les xifres mostren una situació similar respecte al recomptedel 2018, quan es van detectar 57 persones dormint al ras i 172 en recursosd’entitats i infrahabitatge.
Pel que fa a l’Hospitalet de Llobregat, el nombre depersones que pernocten a la via pública és de 62, segons el primer recompte ques’ha fet al municipi. També s’han trobat 30 persones que dormien enautomòbils abandonats.
Més de 170 voluntaris han participat en aquest recompte,organitzat conjuntament per les comunitats parroquials de la ciutat, Creu Roja,Càritas diocesana de Barcelona i la Fundació La Vinya.
Una radiografia del sensellarisme a casa nostra que té tambécom a objectiu essencial sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta dramàtica qüestió.