L’Arquebisbat de Barcelona obre un procés participatiu per reformar el mapa pastoral

L’Arquebisbat de Barcelona vol reformar l’estructura deparròquies arreu del territori que comprèn la diòcesi per donar resposta alsreptes actuals i de futur. L’Arquebisbe de Barcelona, el Cardenal Joan JosepOmella, ha obert un procés participatiu que implicarà tots els preveres idiaques conjuntament amb els consells pastorals parroquials.

Aquest treball sinodal es va iniciar el 22 de febrer, ambuna reunió del Consell Episcopal (CE) amb els Arxiprestos en què es vapresentar el document Proposta de remodelació d’arxiprestats iunitats de pastoral en comunitats pastorals (principis rectors). Ambaquest document també es va lliurar una proposta del «mapa de comunitatspastorals» que hi podria haver als arxiprestats de les cinc zones pastorals.L’Arquebisbat de Barcelona vol reiterar especialment que els dos documents sónesborranys, propostes màrtirs, a partir de les quals cal treballar entre totsels diocesans.

El 6 de maig passat, el Cardenal Joan Josep Omella, en unacarta adreçada a tot el clergat, va explicitar aquesta proposta d’itinerari aseguir amb relació a les comunitats pastorals de l’arxidiòcesi, objectiu d’unaconversió pastoral que cal continuar treballant en comunió fraterna.

Aquest dimarts, 25 de maig, per indicació del CE, tots elsmembres del clergat diocesà han rebut un Qüestionari telemàtic sobrela vida parroquial a l’Arxidiòcesi de Barcelona, per copsar de primera màquina és la situació concreta de les parròquies. Es tracta d’un senzillqüestionari on-line que convé que pugui contestar el rector decada parròquia i l’equip de preveres i diaques conjuntament amb el consellpastoral parroquial.

El termini per respondre aquest qüestionari finalitza el 15de juny. Les respostes seran ateses pel vicari episcopal de cada zona pastoralde l’Arquebisbat de Barcelona. El conjunt de respostes serà un bon reflex de lavida pastoral parroquial, que de ben segur contribuirà a establir un pla detreball per construir les futures comunitats pastorals a la diòcesi deBarcelona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!