Ajuda d’emergència per a Goma

No hi ha aigua ni electricitat a la ciutat i els aliments escassegen”, expliquen els missioners salesians que treballen a Goma (República Democràtica del Congo).

L’erupció del volcà Nyiragongo ha portat la ciutat al caos. Almenys han mort 32 persones, més de 3.000 han creuat la frontera amb Ruanda i els danys són enormes: “Hi ha morts, ferits, persones desplaçades, menors que s’han perdut, cases i infraestructures convertides en cendres”, diuen els missioners, alhora que demanen “ajuda de manera urgent per superar aquesta catàstrofe”.
Aquesta nova calamitat arriba en un moment en el qual les necessitats humanitàries són ingents a la zona de la regió de Kivu del Nord, on més de 3,2 milions de persones pateixen una greu inseguretat alimentària.
Segons el director de Missions Salesianes, Eusebio Muñoz, “aquesta catàstrofe suposa un patiment extra per a una regió que passa per dues pandèmies: l’Ebola i el coronavirus, amb episodis de violència amb assassinats. No podem deixar sola una població que està patint”.
Els missioners salesians han hagut de ser evacuats juntament amb els nens i nenes que atenen. Com assenyalen, “va ser un miracle que la lava s’aturés a pocs metres del nostre centre”.
Des de Missions Salesianes, juntament amb els missioners a Goma, fan una crida a la comunitat internacional i a totes les persones solidàries per ajudar la població.

Actualment, els missioners salesians a la ciutat atenen més de 250 nens, nenes i joves només al centre de Ngangi, on menors (des de nadons i fins als 19 anys) comparteixen un lloc que els ofereix un espai familiar de cura, d’estimació: “Se’ls donen aliments, accés a la salut i a l’educació i, el més important, una llar on sentir-se estimats i segurs”, asseguren els missioners.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!