Nou atac contra una església catòlica a Birmània

Diumenge passat els militars van atacar l’església catòlica Maria Reina de la Pau, a l’estat de Kayah (Birmània). No hi van haver víctimes ni ferits, però l’edifici ha quedat seriosament malmès pels projectils de l’artilleria.
Tot sembla indicar que l’atac va ser intencionat. El complex que integra l’església és força gran i es troba sobre una carretera molt transitada, a més de ser molt visible. Diferents cases del voltant també es van veure afectades pels bombardejos.
L’atac es va produir malgrat que l’exèrcit birmà havia promès que evitaria les accions violentes contra els edificis eclesiàstics, però és la sisena vegada en les dues darreres setmanes que el règim colpeja l’Església.
Al maig, l’exèrcit birmà va bombardejar l’església catòlica del poble de Kayan Thaya i també va atacar l’església de Sant Josep de Demoso i l’església del Sagrat Cor de Kayantharyar, matant quatre persones que s’havien refugiat a l’interior del temple.
“Hem apel·lat els militars perquè no ataquin esglésies perquè moltes persones, especialment les més vulnerables, s’hi refugien. Però la crida no ha tingut resposta. Una de les raons per les quals ataquen l’Església catòlica és perquè, en col·laboració amb molts donants, ha pres iniciatives d’ajuda per a més d’un terç de la població total de l’estat de Kayah, que s’han vist desplaçades per la força a causa dels atacs indiscriminats del règim militar”, diu a l’agència Fides el P. Wilbert Mireh.
I afegeix: “Una altra de les raons per les quals ataquen les esglésies és perquè ja no tenen ni un bri d’humanitat ni de cor.”
L’exèrcit no només ha atacat qui treballa en el sector humanitari. Segons alguns observadors, també mira de convertir en un conflicte religiós l’enfrontament amb el moviment de resistència contra els generals colpistes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!