Música per a l’esperança

“No podem viure sense art.” És l’afirmació del director de mitjans de comunicació de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), Jean Philip de Tender, en la roda de premsa de presentació del concert de la Filharmònica de Viena a la basílica de la Sagrada Família.
El 18 de setembre el temple gaudinià acollirà un concert especial de la Filharmònica de Viena que, sota la direcció del mestre Christian Thielemann, oferirà la Simfonia núm. 4 en mi bemoll major Romàntica d’Anton Bruckner.
El concert està promogut per la Fondazione Pro Musica e Arte Sacra i serà retransmès per Ràdio Televisió Espanyola per a la UER. De fet, RTVE inscriu la transmissió d’aquest concert com “un exemple de la seva vocació de servei”, en paraules de la directora d’Entreteniment i Divulgació de l’ens públic, Ana María Bordas.
En la roda de premsa, el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, ha destacat que aquest serà un concert especial, tenint en compte les circumstàncies que ens toca viure: “Tots necessitem actes d’esperança. És un concert gratuït promogut per entitats vinculades a la fe, l’art i la cultura.”
Gaudí, ha explicat el bisbe auxiliar, concebia la Sagrada Família com un lloc de fe “per elevar l’ànima, també des de l’art, la bellesa. És una oportunitat per apropar-nos a les persones a través de la cultura i la bellesa. És una oportunitat per obrir aquesta llar i acollir tot home o dona que, a la recerca d’un sentit per a la seva vida, el pot trobar pel camí de l’art i la bellesa que ens condueix al Déu creador.”
Segons el prelat, “la música actua com una neuroconnexió que permet arribar a l’ànima de les persones. Volem generar una experiència interior única. És una oportunitat per commoure i emocionar tothom”.
El bisbe Sergi també ha destacat que Bruckner era un home profundament creient i que la seva música reflecteix la seva espiritualitat i ha finalitzat amb unes paraules del papa Francesc: “L’artista, l’intèrpret i, en el cas de la música, l’oient, tenen el mateix desig: comprendre el que la bellesa, la música i l’art ens permeten conèixer sobre la realitat de Déu.”
De la seva banda, el president de la Fondazione Pro Musica e Arte Sacra, Hans-Albert Courtial, ha destacat que “la música i l’art sacre són la màxima expressió que l’home de fe ha sabut aconseguir. L’església és un lloc d’espiritualitat, per això jo no parlo de concert, sinó d’elevació espiritual”.

A més del concert, el dia 18, el dia anterior, el 17, hi haurà una preestrena en què la Sagrada Família convidarà la ciutadania a gaudir d’aquest esdeveniment, a través d’un sorteig a les seves xarxes socials que es farà al setembre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!