Mor el jesuïta indi Stan Swamy

El pare Stan Swamy, s.j., de 84 anys, destacat defensor dels adivasi, els dalit i els marginats de l’Índia, ha mort en un hospital de Bombai. El jesuïta indi havia estat acusat injustament de “terrorisme” i empresonat el mes d’octubre passat. Malgrat la seva edat i el seu estat de salut fràgil, se li va denegar la llibertat sota fiança.
El provincial dels jesuïtes a l’Índia, Stanislaus D’Souza, ha mostrat el “profund dolor, aflicció i esperança” de la Companyia de Jesús i recorda que treballava amb “els adivasi, els dàlit i altres comunitats marginades perquè els pobres tinguessin vida i la tinguessin abundantment”.
Des de finals de maig el religiós estava internat a l’hospital Sagrada Família de Bombai quan els jutges van permetre que fos traslladat amb la salut greument afectada.
El seu estat va empitjorar i va ser traslladat a la unitat de cures intensives, mentre se seguia discutint als tribunals un nou recurs perquè recuperés la llibertat.
Malgrat l’edat avançada i el Parkinson que patia, el P. Swamy va ser arrestat el 8 d’octubre i va ser acusat de mantenir contactes amb la guerrilla maoista. Ell sempre va negar les acusacions i va al·legar que hi havia proves falses.
Només quan va contraure el Covid a la presó, els jutges van autoritzar-ne el trasllat a l’hospital. En una audiència del 22 de maig, el P. Swami va afirmar: “La presó m’ha deixat reduït a una condició en la qual no puc escriure ni caminar sol. Els demano que considerin per què i com s’ha produït aquest deteriorament de la meva salut. És probable que el meu estat es continuï deteriorant i fins i tot podria morir ben aviat. Però passi el que passi, vull estar amb la meva gent.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!