El llibre ‘Els camins de l’amor’ completa una trilogia que va començar amb ‘Viatge al centre de l’ego’ i va continuar amb ‘El guerrer de la pau’. L’autor, Xavier Guillamet, ha explicat aquest divendres que aquest tercer treball dona continuïtat a la triple obra. “El primer llibre parla de la descoberta interior, amb coses que ens agraden i que no, mentre que el segon plantejava com corregir les coses que surten de dintre i poden condicionar els fets i les actituds que no ens agraden, ni a nosaltres mateixos, i el tercer mostra el moment en què la persona arriba a l’estat d’autodomini per centrar-se en el camí de fer el bé i fugir de la discòrdia i el conflicte”, ha assegurat. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, el pedagog ha comentat que “estimar és un verb veritablement complex, com es demostra en el fet que s’hagin escrit tants llibres sobre els camins per aconseguir aquest art”. En aquesta línia, ha afegit que la seva aportació és “veure el tipus d’estimar que ens proposa Jesús, que no és el fàcil, com ara estimar la dona, els fills, el pare o la mare, ja que ell va molt més enllà i proposa un amor basat en la fília i en una proposta radical, que és universal, catòlic, d’estimar tothom”.
Guillamet ha aclarit que “les set assignatures de què parla el llibre no estan inspirades en els sagraments”, perquè considera que no està prou preparat. “Després de llegir i rellegir els evangelis, cosa que m’encanta, podem fer una síntesi del que ens va ensenyar Jesús sobretot a través dels fets, i aquí tenim les benaurances i altres moments, i el que he fet és recollir set virtuts que el Senyor mostra quan predica”, ha afirmat. Ha posat també l’exemple de “la humilitat, mostrada per Jesús quan es deixa corregir per una dona, cosa increïble a l’època”. Guillamet ha dit que el que més el fascina és “el coratge, actitud que es veu quan Jesús qüestiona fins i tot el dissabte, dia en què recórrer més metres del que tocava podia comportar la pena de mort”. Aquesta “contradicció de la llei de Moisès només la pot fer un valent, ja que guareix en dissabte davant dels mestres de la llei i els fariseus, perquè ell volia repartir amor, cosa que estava per sobre de la norma”, ha apuntat Xavier Guillamet. I entre altres exemples, ha posat també “el guariment de 10 leprosos i altres que configuren un exemple ètic que dibuixa els camins de l’amor, que requereixen una certa ètica ja que, si no, no s’aguanta”.
El també professor de Comunicació ha dit que “el llibre ‘Els camins de l’amor’ no és un testimoni biogràfic, però sí íntim de l’autor”, que considera que ha tingut “dues vides: una abans de la conversió, fins als 39 anys, i una altra després, fins als 59” que té en aquest moment. Ha subratllat que intenta “transmetre en el llibre la tria, dins la vida, d’un ‘sí’ a Jesús perquè es viu millor i s’és més feliç sent cristià”. Xavier Guillamet ha recomanat llegir aquest treball, després d’agrair la confiança al monjo benedictí Josep Massot i a Publicacions de l’Abadia de Montserrat, i ha recordat que “es pot trobar a totes les llibreries dels territoris de parla catalana, com també per internet”. Finalment ha conclòs que “el llibre es pot llegir en qualsevol moment, però és principalment per als qui lliurement vulguin tenir una opció de vida per al bé i en el bé”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest divendres 9 de juliol.