Maria Dolors Sitjes

Després de tres anys al capdavant de la Província Vedruna Europa, María Gracia Gil cedeix el relleu a la catalana M. Dolors Sitjes, infermera de professió i amb àmplia experiència en tasques de govern dins la congregació vedruna.
En els darrers mesos, Sitjes ha estat en primera línia de l’atenció a pacients de Covid com a directora del Servei d’Acompanyament Religiós i Espiritual de l’Hospital de Granollers.
L’acompanyen en l’equip provincial una altra infermera, Carmen Montes, i María Irizar, psicòloga, que repeteix per a un nou període de tres anys.
M. Dolors Sitjes va néixer el 1950 a Arbúcies (Girona) i des de molt petita va tenir clara la vocació religiosa, amb la il·lusió de ser missionera. Va entrar al noviciat als 17 anys i poc després va començar els estudis d’infermeria i a treballar a l’Hospital de Granollers.
El 1978 va ser nomenada sotsdirectora d’Infermeria. A mitjans dels anys noranta la comunitat es planteja la necessitat de posar en marxa un Servei d’Acompanyament Religiós i Espiritual, i Sitjes s’ofereix com a voluntària. Passa els anys següents a l’Instituto Internazionale di Teologia Pastorale Sanitaria i s’incorpora al nou lloc el 1997.
El 1989 és nomenada consultora a la província de Girona i desenvoluparà diferents càrrecs i serveis en la congregació.
Des del 2018 ha estat dedicada a temps complet a l’Hospital de Granollers. Ha estat en primera línia durant la pandèmia oferint atenció i acompanyament a creients i no creients, i exercint una tasca de pont amb les famílies en els moments més durs.
La Província Vedruna Europa és una de les quatre en les quals es divideix la congregació i és la més nombrosa amb més de 850 germanes, grups de laïcat, una àmplia xarxa d’escoles i obres pastorals i socials, especialment amb joves, migrants i població en risc d’exclusió.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!