“A les televisions i les ràdios es fan programes molt poc respectuosos amb la intimitat de les persones”

En el dia de l’estrenade la nova programació de Ràdio Estel, un dels plats forts ha estat l’entrevistaal cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de laConferència Episcopal Espanyola.

En conversa ambPol Marsà, al programa El matí a Ràdio Estel, el cardenal Omella ha parlat dediversos temes d’actualitat com la renúncia del bisbe de Solsona, XavierNovell, i el xou mediàtic que ha generat: “A les televisions i les ràdios esfan programes molt poc respectuosos amb la intimitat de les persones”, ha manifestat; “programes que es basen en el morbo però que malauradamenttenen audiència, quan els que l’haurien de tenir són els que es basen en la formació i lainformació recta i objectiva”.

L’arquebisbe deBarcelona, que ha manifestat que ell mateix havia estat el primer sorprès perla renúncia de Novell, ha clamat una vegada més pel dret a la intimitat, i hademanat una actitud respectuosa i de paciència: “Faig una crida atenir confiança i respectar la persona; ell sap per què ha renunciat i ensho dirà quan sigui el moment”.

Pol Marsà tambéha preguntat al cardenal sobre la taula de diàleg entre els governs català iespanyol, que previsiblement es reunirà aquesta setmana, i ha apel·lat unavegada més al diàleg. “De vegades no escoltem prou, i convertim el diàleg enuna mena de monòleg”, ha comentat Omella, que ha apel·lat a una “actitud d’obertura a l’altre i a escoltar-ne les raons. Aquest és el camí quehem d’aprendre tots: família, política, societat i Església”.

Però també ha parlat d’un diàleg silent, “més profund, d’empatia envers els sentiments de l’altre, perquèno és només una cosa estructural la que ha de canviar, sinó que el canvi ha deser de cor: com deia el papa Francesc hem de reconciliar-nos amb la història iamb nosaltres mateixos, perquè tenim moltes ferides mal assumides”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!