El P. Manel Gasch i Hurios

El P. Manel Gasch i Hurios és el nou abat del Monestir deSanta Maria de Montserrat. La comunitat benedictina l’ha escollit com a abataquest matí i ja exerceix el govern del monestir, a l’espera de la benediccióabacial, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria en una data encara nodeterminada de les properes setmanes. L’elecció ha estat feta en una reuniócapitular a la qual han assistit els monjos professos solemnes de la comunitat,presidits pel Rvdm. P. Guillermo Arboleda, Abat President de la CongregacióBenedictina Sublacense Cassinesa, que l’ha confirmat en el càrrec.

El P. Abat Manel Gasch ha volgut agrair el servei del P.Abat Josep M. Soler, “que al llarg de vint-i-un anys ha guiat la nostracomunitat amb esperit de saviesa i generositat”. El nou abat de Montserrat hamanifestat que posa “el futur de la nostra comunitat i d’aquest abadiat alspeus de la Moreneta, juntament amb la terra de Catalunya, de la qual n’és lapatrona”, a la vegada que ha recordat “la importància del ministerid’intercessió de la comunitat monàstica de Montserrat a favor de l’Església idel món”.

El P. Abat Manel Gasch ha destacat “el repte dela celebració del proper Mil·lenari de la fundació del monestir, l’any 2025,com a una oportunitat d’apropar Montserrat i la vida monàstica a la nostrasocietat actual; un Mil·lenari que de ser un punt de partida per al Montserratdel futur”; i també ha demanat que se’l tingui present en les pregàries en elseu nou servei abacial.

La pregària de Vespres d’avui dimecres, a les 18:45h, seràpresidida pel nou P. Abat i es podrà seguir a través de Montserrat TV: https://abadiamontserrat.cat/montserrat-tv.

El P. Abat Manel Gasch

El P. Manel Gasch i Hurios (Barcelona, 1970) és llicenciaten Dret per la Universitat de Barcelona (1993). El 1996 va ingressar al monestir,on va fer la professió monàstica simple el 5 de setembre de 1998 i la solemneel 3 de febrer de 2002. El 23 de juny de 2011 va ser ordenat sacerdot.

El P. Manel va començar la formació en teologia aMontserrat, que va completar amb la llicència en Teologia, especialitatdogmàtica, a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma (2005). Des de 2005és professor de teologia a l’Estudi Filosòfic i Teològic de Montserrat.

Des de l’any 2005 al 2010, el P. Abat Manel Gasch va serPrefecte de l’Escolania de Montserrat, i des de 2011 fins a l’actualitat haestat el Majordom-Administrador del Monestir.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!