El repte de les migracions

El departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola ha presentat els materials per a la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat 2021, que se celebra el proper 26 de setembre.
El lema d’enguany, Cap a un “nosaltres” cada cop més gran, anima a prendre consciència del repte de les migracions i les oportunitats que ofereix.
En aquesta jornada, els bisbes de la Subcomissió Episcopal per a les Migracions i la Mobilitat Humana reclamen un “sistema que normalitzi la migració legal i segura a curt termini”, plenament basada “en una ètica que descansi sobre els drets humans, en l’horitzó de fraternitat universal i en el dret internacional”.
Per això, demanen un model de societat que afavoreixi la cultura de la integració que “aprengui a globalitzar la responsabilitat de viure plegats en aquesta casa comuna”.
En uns temps complicats marcats per la pandèmia, els bisbes fan present en el seu missatge les dramàtiques crisis migratòries tant a les fronteres de Canàries com a Ceuta i Melilla: “Les persones vulnerables en moviment continuen trucant a les nostres fronteres. Amb elles sentim que estem junts en un món ple de catàstrofes, de guerres i conseqüències del canvi climàtic que continuen obligant molts a sortir de la seva terra.”
També mostren preocupació i preguen per aquells que “miren d’obrir-se pas a la nostra societat i que, en poc temps, han augmentat substancialment la seva desigualtat”.
Segons els prelats, “hem après a constatar que tots estem interconnectats, que compartim destí i viatge. Sabem que estem en el mateix vaixell enmig de moltes tempestes, on o restem junts, o morim junts”.
Podeu llegir el missatge complet AQUÍ.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!