Proximitat de Francesc amb els afectats pel volcà a La Palma

“Expresso proximitat i solidaritat a aquells que han estat colpejats per l’erupció del volcà a La Palma. Penso especialment en els que s’han vist obligats a deixar casa seva. Per aquestes persones tan provades i pels que treballen a les tasques de socors resem a la Mare de Déu, venerada en aquesta illa com a Mare de Déu de les Neus.”
És el missatge que va voler transmetre el papa Francesc després del res de l’Àngelus del diumenge 26 de setembre.
Les seves paraules s’uneixen a les manifestacions expressades en aquests dies per diferents bisbes espanyols, entre ells el cardenal Joan Josep Omella el qual, a través d’un tuit, afirmava: “Tot el meu suport i solidaritat als veïns de La Palma, especialment a les famílies que han vist desaparèixer casa seva i l’esforç de tota una vida en només unes hores. El meu cor és amb vosaltres. Prego perquè la situació torni a la normalitat el més aviat possible.”
El pastor de la diòcesi de Tenerife, Mons. Bernardo Álvarez, en tot moment ha estat pendent de l’evolució de la situació. Dimecres 22 de setembre visitava l’illa de La Palma en una jornada intensa per conèixer de primera mà el que s’està vivint des de l’erupció del volcà Cumbre Vieja.
Mons. Álvarez va presidir una eucaristia al reial santuari insular de la Mare de Déu de les Neus on va constatar que “molts ho han perdut tot, posem-nos en la pell dels altres, que ens mogui i ens commogui, estiguem atents, demanant a Déu per aquestes persones, perquè els doni paciència i fortalesa”.
El prelat va reclamar solidaritat de cara als propers mesos i va recordar que Càritas Tenerife ha engegat la campanya Cada gest compta en suport a la població de La Palma.
S’hi pot col·laborar a través del compte corrent ES 02 2100 6722 6122 0073 3169 o amb el codi BIZUM 03762.
De la seva banda, l’Església de La Palma està disponible per ajudar les persones que necessiten ser acollides. El rector de El Paso, Domingo Guerra, ha ofert a les autoritats les sales parroquials i el rector del santuari de la Mare de Déu de les Neus, Antonio Hernández, ha dit que “el temple deixa les portes obertes pel que calgui. Així mateix, hem posat a disposició del Cabildo i la Conselleria, la casa d’exercicis de Las Nieves”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!