L’Arquebisbat de Tarragona suspèn de responsabilitats pastorals durant quinze anys el prevere diocesà Mn. Manuel M. Fuentes

En relació amb el cas d’abús a menors fet públic el passatmes de febrer, l’arquebisbe Joan Planellas ha imposat, d’acord amb la SantaSeu, un seguit de penes al prevere Manuel M. Fuentes i Gasó.

Com es va manifestar en el comunicat amb data de 11 defebrer de 2021, l’Arquebisbat, amb la ferma voluntat d’evitar tota menad’impunitat, tot i la prescripció a nivell civil dels fets ocorreguts ara fatres dècades, ha considerat necessari demanar a la Santa Seu que s’aixequi laprescripció canònica.

Acceptada aquesta petició, i ponderada la gravetat delsfets, s’han imposat les següents penes:

—La prohibició durant un any de l’exercici públic del ministeri presbiteral ide la docència eclesiàstica.
—La prohibició durant quinze anys de tenir veu i vot com a canonge en elCapítol de la Catedral.
La prohibició durant quinze anys d’exercir cap responsabilitat pastoral en unaparròquia o organisme diocesà. En aquest sentit, només podrà ser nomenatadscrit en una parròquia, comunitat o organisme diocesà amb la prohibicióexpressa d’estar amb menors d’edat sense la presència d’un adult.

Al mateix temps, l’arquebisbe Joan ha exhortat Mn. Manuel M.Fuentes a ponderar el seu comportament i a assumir el ferm propòsit de duu unavida d’acord amb la dignitat que correspon al seu ministeri presbiteral i aconsiderar la manera més oportuna de demanar perdó a la víctima.

L’Arquebisbat de Tarragona, novament, reafirma la sevacondemna davant tot abús sexual, de poder i de consciència, especialment quanhagi estat comès per un clergue contra un menor, i convida a denunciar aquestsfets a les autoritats civils i a la Comissió de Prevenció dels Abusos del’Arquebisbat (tel. 628426853, o oficina.abusos@arqtgn.cat).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!