El Papa participarà en la Trobada Internacional per la Pau

L’edició número 35 de la Trobada Internacional Pobles germans, terra futura. Religions i cultures en diàleg, impulsada per la Comunitat de Sant’Egidio, comptarà amb la participació del papa Francesc.

A la part final de la trobada, la tarda del 7 d’octubre davant del Colosseu romà, intervindrà el Pontífex, que assistirà a la pregària ecumènica dels cristians, abans d’unir-se als líders de les altres religions mundials.
Entre els participants destaquen el gran imam de la universitat d’Al-Azhar (el Caire), Al Tayyeb, el patriarca ortodox Bartomeu I o el president de la conferència de rabins europeus, Pinchas Goldschmidt, juntament amb representants budistes i hinduistes.
La cerimònia final començarà amb les intervencions del fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, Andrea Riccardi, i de la cancellera alemanya Angela Merkel. Hi està convidat també el primer ministre italià Mario Draghi.
La trobada internacional s’inaugurarà la tarda del 6 d’octubre al centre de congressos la Nuvola de l’Eur i seguirà el matí del 7 amb 4 fòrums dedicats al diàleg, la pau, el medi ambient i les joves generacions, en què participaran, entre altres, l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, la ministra de l’Interior italiana, Luciana Lamorgese, el conseller especial del secretari general de l’ONU, Jeffrey Sachs, i la ministra d’Exteriors de Tanzània, Liberata Mulamula.
“Voldríem obrir una perspectiva per mirar plegats el món que està sortint de la pandèmia”, ha afirmat el president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, que ha destacat que participaran a la trobada no només líders religiosos, sinó també personalitats de la cultura i de les institucions de 40 països del món.
“Cal que tots els líders de les religions es trobin personalment en un clima de diàleg per mirar al futur i també per escoltar plegats el crit dels darrers per entendre quin és realment l’estat del món. Els temes de la fraternitat universal i de la cura del medi ambient emergeixen clarament com preocupacions comunes de totes les religions i alhora com un camí per sortir de la pandèmia.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!