L’Església defensa el dret a informar sobre les alternatives a l’avortament

Durant la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) celebrada el 28 i el 29 de setembre, el secretari general de la CEE, Mons. Luis Argüello, ha comentat algunes qüestions d’actualitat.
Un dels temes que ha abordat Mons. Argüello ha estat les concentracions davant les clíniques on es realitzen avortaments que tenen llocs aquests dies dins de la campanya 40 Dies per la Vida. Recordem que el PSOE ha portat al ple del Congrés una
proposta de llei per penalitzar l’assetjament en clíniques abortives.
El secretari general de la CEE ha volgut deixar clar que “l’avortament és un drama” i ha assenyalat que el fet que es reconegui “la mort d’una nova vida al si de la mare com un dret i que no es consideri que hi ha un dret de presència a la plaça pública, al carrer, per poder pregar, per poder oferir a aquestes persones altres possibilitats, altres ajudes… francament em sorprèn”.
Segons Mons. Argüello, cal reconèixer “la llibertat d’expressió, el dret de manifestació i la possibilitat de transmetre la informació d’una experiència singularment significativa de persones que davant la informació han canviat de decisió. Ens sembla molt important perquè s’ha salvat la vida d’un fill al ventre de la mare i s’ha orientat d’una altra manera la vida de la pròpia dona, que ja és mare quan porta al si una nova vida. No és una qüestió de fe, és una qüestió de ciència, i la ciència ens diu que hi ha una nova vida”.
Per al secretari general de la CEE, “allò veritablement preocupant és que es consideri progrés, avenç, la interrupció de la vida, i que es consideri conservador o ultraconservador oposar-se a l’avortament”.
La campanya 40 Dies per la Vida és d’abast mundial i com ha explicat Mons. Argüello, “la presència d’aquestes persones davant les clíniques vol recordar, amb la pregària, la dignitat sagrada de la vida i, amb la informació, compartir que hi ha alternatives a l’avortament”.
També ha indicat que “no sé com s’estan desenvolupant les accions en aquest moment perquè són de caràcter mundial, si hi pot haver algunes persones que a l’hora de transmetre la informació, de pregar, facin alguna cosa que sigui inconvenient, que violenti altres persones”.
Sobre la creació d’un registre d’objectors de consciència a l’avortament, ha assenyalat que “l’argument per fer aquest registre és perquè cal organitzar bé la prestació d’un servei, però per a això es podrien registrar els que sí que hi estan disposats”. I ha alertat que aquest registre “afecta el dret de la llibertat de consciència de cada persona”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!