Mons. Luis Argüello: “No aprovem cap teràpia de conversió”

Així de contundent s’ha manifestat el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Mons. Luis Argüello, en la roda de premsa per informar sobre els treballs de la Comissió Permanent de la CEE.
Arran d’algunes informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre les teràpies per “curar l’homosexualitat” i davant les preguntes dels periodistes, Mons. Argüello ha explicat que “l’Església no es reconeix en les anomenades ‘teràpies de conversió’ perquè parlar de ‘teràpia’ correspon a l’ordre mèdic i nosaltres no tenim autoritat en l’ordre de la medicina”.
El prelat ha puntualitzat que “és veritat que quan es parla d’acompanyament a persones que puguin tenir algun tipus de crisi personal respecte de la seva orientació sexual, es pot considerar que qualsevol acompanyament sigui terapèutic perquè, d’alguna manera, en l’espiritualitat de l’Església, també l’acompanyament s’anomena ‘acompanyament de guariment’”.
Mons. Argüello ha reiterat que “no aprovem cap teràpia de conversió i reivindiquem la possibilitat d’acompanyar les persones sigui quina sigui la seva situació”. En aquest sentit, ha destacat que “nosaltres, el que reivindiquem, és el dret d’acompanyar tota persona que vulgui ser acompanyada, sigui quina sigui la seva problemàtica o situació, des d’un doble respecte: respecte a la persona tal com és i com està, i des del respecte a una concepció antropològica que dona sentit i significat a la diferència sexual”.
Un altre tema que ha abordat el secretari general de la CEE amb els periodistes és el referent a Xavier Novell. Així, s’ha volgut explicar dient que “quan demanem respecte, això té a veure amb donar temps perquè la persona i qui pugui estar-hi en relació pugui veritablement elaborar d’una manera més profunda la seva pròpia decisió”.
La renúncia de Novell es viu, entre l’episcopat espanyol com una “crida a la pròpia fidelitat”, deia Mons. Argüello, “alhora que agraïm la fidelitat de tants i tants homes i dones en el matrimoni, en la consagració especial, en la vida sacerdotal…”.
El secretari general de la CEE també reconeixia que “la nostra situació és de dolor, de respecte, que no significa privacitat, sinó reclamar la importància del temps a l’hora de poder elaborar aquest tipus de decisions i les seves conseqüències, i de crida a la fidelitat”.
Mons. Argüello ha volgut aclarir que “el que Xavier Novell és, per a nosaltres, és un bisbe emèrit i té el tractament de qualsevol altre bisbe emèrit fins avui, perquè no hem rebut cap notificació en cap altre sentit”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!