Els bisbes catalans faran la visita «ad limina» del 10 al 15 de gener del 2022

Del 10 al 15 de gener 2022 tindrà lloc lavisita ad limina apostolorum de les deu diòcesis amb seu a Catalunya, la primera presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Es tractad’una visita que els bisbes fan a Roma amb l’objectiu de venerar els sepulcresdels sants apòstols Pere i Pau i de ser rebuts pel Papa, a qui es presenta uninforme sobre l’estat de cada diòcesi, per mantenir i augmentar la comunióentre les esglésies locals i la seu romana. Alhora, aquest informe o relacióconstitueix una ocasió privilegiada de reflexió local i de planificaciópastoral del futur.

Tal com va explicar el secretari general de laConferència Episcopal Espanyola, Mons. Luis Argüello, en la roda de premsa dedijous 30 d’octubre, l’episcopat espanyol farà la visita ad limina en quatregrups, entre desembre del 2021 i gener del 2022, distribuïts per províncieseclesiàstiques.

La darrera visita ad limina va tenir lloc del3 al 8 de març del 2014. Va ser presidida pels aleshores arquebisbesmetropolitans: Jaume Pujol, de Tarragona, i Lluís Martínez Sistach, deBarcelona. El conjunt de l’episcopat català es va reunir amb diversescongregacions del Vaticà, com la Congregació per al Clergat, el Pontifici Consellper a la Cultura o la Secretaria d’Estat, a les quals van presentar informessobre l’estat de les diòcesis. Els bisbes van ser rebuts pel papa Francesc eldia 7 de març a Roma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!