En el res de l’Àngelus del diumenge passat, el papa Francesc va convocar una jornada de pregària per invocar la pau a Ucraïna aquest dimecres 26, davant la tensió «que amenaça de clavar un nou cop a la pau» en aquest país.

PAPA FRANCESC

«Que totes les accions i iniciatives polítiques estiguin al servei de la fraternitat humana.»

En aquest sentit, ha assenyalat que qui persegueix els seus propis objectius en detriment dels altres «menysprea la seva pròpia vocació d’ésser humà, perquè tots hem estat creats germans».

D’altra banda, en declaracions a Ràdio Vaticana, el nunci apostòlic a Ucraïna, Mon. Visvaldas Kulbokas, ha valorat la invitació a la pregària del Papa com una «notícia molt importat, que alleuja el cor, expressa proximitat i solidaritat, i en moments de dificultat com els que es viuen a Ucraïna, saber que no estàs sol i oblidat ja és una gran ajuda».

Des que va esclatar el conflicte, l’Església catòlica ucraïnesa dedica a totes les celebracions eucarístiques un moment de pregària per la pau.

MONS. VISVALDAS KULBOKAS

«En aquestes darreres setmanes la pregària per la pau encara és més present, més forta, i ho és especialment avui 26 de gener, per invitació del papa Francesc i en unió amb ell i amb tots els homes de bona voluntat.»

També els bisbes d’Europa han expressat la seva proximitat amb el poble ucraïnès davant del perill d’un conflicte militar amb Rússia i han fet una crida als governs i a la comunitat internacional per donar suport al país i per resoldre la crisi de manera duradora.

A casa nostra aquesta crida del Papa també ha trobat ressò. Una mostra és el Seminari de Barcelona, que convida a unir-se a aquesta jornada contemplant el Salm 34 (33) i resant el Rosari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!