A partir de l’1 de juliol, l’arquebisbat de Barcelona, en col·laboració amb Turisme de Barcelona, posa en marxa Barcino Sacra Card, una entrada conjunta a una selecció del patrimoni eclesiàstic accessible per a la visita cultural.

En aquest primer moment els vuit espais visitables —i que s’aniran ampliant— són l’antic monestir de Sant Pau del Camp, joia romànica; la basílica de Santa Maria del Pi, entrada a la ciutat romana; l’oratori de Sant Felip Neri, una perla barroca; la catedral de Barcelona, seu de la Ciutat Comtal; la Casa de l’Almoina, l’edifici de caritat de la catedral; la basílica de Santa Maria del Mar, un edifici gòtic paradigmàtic; l’antic monestir de Sant Pere de les Puel·les, mil dos-cents anys d’història, i el temple expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo, la talaia de la ciutat.

“És un recorregut per 1.800 anys d’història de Barcelona, des del segle II al XX, amb especial incidència en l’època medieval”, ha manifestat Mn. Josep Maria Turull, director del Secretariat diocesà de Turisme.

JOSEP MARIA TURULL

“És un recorregut per 1.800 anys d’història de Barcelona, des del segle II al XX, amb especial incidència en l’època medieval”

L’horari de visita s’ha homogeneïtzat de 10 a 18 h de dilluns a dissabte i, en alguns casos, també diumenge. El preu de la Barcino Sacra Card per a adults general és de 47 euros; per a estudiants de 16-25 anys, de 42 euros, i per a infants de 3-15 anys, de 17 euros. L’entrada és lliure, tret de la catedral, que s’ha de reservar, i té una validesa de 72 hores. Es pot comprar a la web turisme.esglesia.barcelona/barcino-sacra.

L’acte de presentació de la Barcino Sacra Card ha estat presidit per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i ha comptat amb la participació d’Eduard Torres, president del consorci de Turisme de Barcelona.

Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el projecte Barcino Sacra, és resultat de l’aliança entre l’arquebisbat i Turisme de Barcelona, i que també es plasma en l’oficina d’atenció al visitant que es va obrir l’agost del 2021 a la Pia Almoina i que ara s’ha remodelat. El 2022 va atendre un total de 144.830 persones interessades en informació de la ciutat i de manera específica sobre el patrimoni arquitectònic.

L’oficina de Turisme de Barcelona a l’edifici de la Pia Almoina, a tocar de la catedral. Foto: Agustí Codinach

“Treballem conjuntament per admirar la bellesa arquitectònica i descobrir els valors tradicionals que l’han fet possible, i que són les arrels cristianes”, ha destacat el cardenal Omella.  

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!