Càritas de Barcelona ha atès 13.225 llars i 62.845 persones

Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi i del dia de la Caritat, que se celebra diumenge 23 de juny, amb una col·lecta especial a les parròquies, les Càritas diocesanes de Catalunya (deu en total) presenten la memòria anual d’activitats.

La memòria 2018 de Càritas diocesana de Barcelona s’ha presentat aquest dijous 20 de juny, en un acte presidit per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona. La memòria, que porta el títol de Desigualtat, una ferida que no cicatritza, mostra un gran augment de les persones en situació d’exclusió social, i explica que durant el curs passat Càritas Barcelona va atendre 13.225 llars i un total de 62.845 persones.

Com es pot llegir a la memòria, que Càritas Barcelona ha publicat a la seva pàgina web, la situació econòmica que es viu a Catalunya fa que sigui cada vegada més necessària l’actuació de l’equip format pels 2.697 voluntaris de l’entitat. La seva tasca es diversifica en diferents àrees d’actuació, com són el programa de famílies i infància, que ha atès 2.395 persones, el programa de formació i inserció laboral, que ha atès 7.215 persones, el programa de sense llar i habitatge, que n’ha atès 2.905, o el programa de necessitats bàsiques, que ha atès 7.326 persones.

L’ascensor social està avariat

Un dels aspectes més destacats durant la presentació ha sigut la situació de desigualtat que pateix la societat, que fa que gairebé un de cada tres menors visqui en llars en risc de pobresa o d’exclusió social a Catalunya. Això provoca que, com ha explicat Salvador Busquets, director de Càritas Barcelona, a l’etapa adulta tinguin moltes dificultats per sortir de la pobresa: “Els menors de famílies en situació de pobresa tenen el doble de possibilitats en l’edalt adulta d’estar en situació de pobresa o exclusió”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!