Càritas diocesana de Barcelona denuncia la precarietat laboral que pateixen els col·lectius més vulnerables

Càritas diocesana de Barcelona ha volgut aprofitat l’arribada de l’1 de Maig, DiaInternacional de les persones treballadores, per denunciar la situació deprecarietat laboral que pateixen els col·lectius més vulnerables (majors de 55anys, joves i mares amb fills) amb una acció als búnquers del Carmel. Perfer-ho, l’entitat ha instal·lat diverses siluetes de persones sense rostre a l’skyline de Barcelona, que simbolitzen lainvisibilitat i despersonalització d’aquests col·lectius davant els poderspúblics i la societat.

Ambaquest acte de denúncia es vol fer visible que tot i l’aparent millora delmercat laboral, la situació de precarietat laboral va en augment: més de150.000 aturats fa dos anys que no troben feina, i el 50% de les persones quetreballen a temps parcial pateix subocupació (voldrien treballar més hores peròno troben feina). A aquestes dades hi hem de sumar, a més, que hi ha 9.000llars de Catalunya on la família no rep cap tipus d’ingrés.

Lespersones mereixen una igualtat d’oportunitats, perquè tenen rostre, perquètenen nom, perquè tenen una vida, i no poden cobrir les necessitats mésbàsiques”, ha denunciat Dessirée Garcia, responsable del Programa de Formació iInserció Laboral de Càritas diocesana de Barcelona.

Lacol·locació de les siluetes ha anat acompanyada també d’un manifest en què es demanala implicació del sector empresarial per generar espais d’ocupació, i es proposaaplicar una sèrie de polítiques relacionades amb el dret al treball i laigualtat, per millorar la situació actual. Tota la informació de l’acte de denúnciaaixí com el manifest es poden consultar a la pàgina web de l’entitat: www.caritas.barcelona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!