El Papa demana a Europa "concòrdia per afrontar la pandèmia"

El Papa va demanar aquest diumenge a les autoritats europees que recuperin aquella fraternitat que va marcar l’inici de l’actual projecte comú del continent, ara fa 70 anys. Va ser al final de la pregària del Regina Caeli, “amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Schumman, del 9 de maig de 1950”. Francesc va destacar que “és la que va inspirar el procés d’integració europea, que va permetre la reconciliació dels pobles del continent després de la Segona Guerra Mundial”. En aquesta línia, va recodar que aquest “és el llarg període d’estabilitat i de pau del qual ens beneficiem ara”. El pontífex també va expressar el seu desig “que l’esperit de la Declaració Schumman no deixi d’inspirar els qui tenen responsabilitat a la Unió Europea, cridats a afrontar, des d’un esperit de concòrdia i de col·laboració, les conseqüències socials i econòmiques provocades per la pandèmia”.

Es pot escoltar AQUÍ l’última edició de DIARI DEL PAPA

Dins aquesta reflexió des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, el Sant Pare va dedicar un pensament “a l’Àfrica, perquè ara fa 40 anys el 10 de maig de 1980, Sant Joan Pau II va donar veu, durant la seva primera visita pastoral a aquell continent, al crit de la població del Sahel, durament provada per la sequera”. Igualment el bisbe de Roma va elogiar “els joves que s’estan comprometent amb la iniciativa Laudato Si Arbres per plantar a la regió del Sahel almenys un milió d’arbres, que passaran a formar part de la gran muralla verda de l’Àfrica”. Finalment va demanar “que molts puguin seguir l’exemple de solidaritat d’aquests joves”. I coincidint amb la celebració ahir del Dia de la Mare en molts països, entre ells Itàlia, el pontífex va recordar sobretot totes “les mares que han passat a l’altra vida i que ens acompanyen des del Cel”.

D’altra banda, en la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare va destacar que, “per pujar al cel, el camí és Jesús, tenir una relació viva amb ell, imitar-lo en l’amor i seguir els seus passos”. El Papa va invitar els creients a “preguntar-se quin camí estan seguint, perquè hi ha rutes que no porten al cel, com són les de la mundanitat, l’autoafirmació o el poder egoista”. En aquesta línia, va dir que el camí del Senyor “és la de l’amor humil, la pregària, la mansuetud, la confiança i el servei als altres, no pas la del propi protagonisme, sinó el de Jesús en la vida de cadascú”. El bisbe de Roma va subratllar que els dos remeis que Jesús ens proposa són “creure en ell” i “encaminar-nos cap al paradís, on tenim reservat un lloc”.

I a l’inici de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa va recordar el 70è aniversari del naixement de la Unió Europea i el 75è del final de la Segona Guerra Mundial. “Demanem a el Senyor que Europa avui creixi unida, en aquesta unitat de fraternitat que fa créixer a tots els pobles en la unitat en la diversitat”, va expressar com a pregària. En la seva homilia, a partir del fragment de l’evangeli d’aquest diumenge V de Pasqua, del capítol 14 de Joan, el pontífex va definir aquest text com “la declaració d’ascensió al Pare, sempre present en la vida de Jesús”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!