El Papa diu que "l'autèntic amor no és el de les telenovel·les

Francesc ha recordat aquest divendres que el significat nuclear de l’Any de la Misericòrdia és el fet que Déu és amor, cosa que no vol dir que l’amor sigui patrimoni d’ell, sinó que és el mateix Déu qui estima primer i qui és l’amor absolut, una garantia, segons ha afegit el Sant Pare, per obtenir sempre el perdó si l’hi demanem. El Papa ha assegurat concretament que “Déu és amor i sempre ens espera, una realitat que ens recorda l’Any de la Misericòrdia”. En l’homilia de la Missa a la casa Santa Marta, ha comentat, a partir de la primera carta de Sant Joan, que “estimar-nos els uns als altres és un mandat de Déu, el qui ens ha estimat primer”. A més, ha afegit que “l’amor és una paraula de la qual sovint no sabem el significat, perquè l’autèntic no és com l’amor de les telenovel·les, sinó allò generat per Déu, que és el origen”.
En aquesta línia, el Sant Pare ha presentat la compassió del Senyor com “un signe d’amor que no vol dir sentir pena, perquè Déu s’implica en la vida de la gent des d’aquest mateix amor”. Francesc ha posat l’exemple del Fill Pròdig i de la multiplicació dels pans per descriure novament l’Any de la Misericòrdia. El pontífex ha recordat que Déu “ens espera tal i com som, no pas com se’ns diu que hem de ser”. També ha animat tothom a “tenir la certesa que Déu vol que obrim les portes dels nostres cors”.
Loteria benèfica del Papa
En l’Any de la Misericòrdia, es renova la tercera edició de loteria de beneficència per a les obres el Papa. La iniciativa solidària per als necessitats, que ha començat per Nadal i s’acabarà el 2 de febrer amb l’extracció dels números guanyadors, té com a destinataris aquesta vegada, per desig del Sant Pare, els pròfugs o refugiats que fugen desesperadament de les guerres i les injustícies.
Les butlletes, a 10 euros, es poden comprar fins a l’1 de febrer a la farmàcia vaticana, al supermercat del Vaticà, a les oficines de Correu, al centre de vendes del Governatorat, als punts de venda de l’oficina filatèlica i numismàtica i als bookshops dels Museus Vaticans.
Missatge de balanç del cardenal Sandri
El cardenal Leonardo Sandri, prefecte per a la Congregació per a les Esglésies Orientals, ha destacat aquest divendres que les festes nadalenques, que ell ha viscut a prop del Papa Francesc, han estat un regal immens pel fet de coincidir amb l’inici de l’Any de la Misericòrdia. “Han estat festes entranyables, sobretot el dia de Nadal i la Jornada Mundial de la Pau, amb un gran regal: l’Any de la Misericòrdia, que sobretot obre les portes del nostre cor, per dir sí a Déu i demanar el seu perdó”, ha explicat el purpurat. El cardenal Leonardo Sandri, argentí, és també conseller de la Comissió Pontifícia per a l’Amèrica Llatina.
Ricardo Blázquez, nou membre de l’Administració del Patrimoni de la Seu Apostòlica
D’altra banda, Francesc ha nomenat aquest divendres el cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, nou membre de l’Administració del Patrimoni de la Seu Apostòlica. El cardenal Blázquez també és membre de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, de la Congregació per a les Esglésies Orientals i del Consell Pontifici de la Cultura.
Les reformes econòmiques de la Santa Seu, completades al juliol de 2014 amb el trasllat de la secció ordinària de l’Administració del Patrimoni de la Seu Apostòlica a la Secretaria d’Economia, han marcat la institució aquests últims dos anys. La missió de l’organisme és seguir garantint la liquiditat i l’estabilitat financera de la Santa Seu.
Nova reunió de bisbes a Terra Santa
Com cada any des de 1998, es fa des d’aquest divendres i fins dijous vinent, dia 14, la visita dels bisbes que formen part de la Coordinació de Terra Santa, una organització que dóna suport a l’Església de Terra Santa, i que aquest any té com a destinació Gaza, Betlem i Jordània. Els bisbes porten a terme la seva missió a través de la pregària, el pelegrinatge i també un treball de sensibilització sobre els cristians de la zona, un cop tornats als seus països, davant els respectius governs, ambaixadors, mitjans de comunicació i opinió pública.
És el tercer any consecutiu en què els bisbes de la Coordinació de Terra Santa es dirigeixen concretament a la franja de Gaza, on viuen uns 2.500 cristians, 200 dels quals són catòlics. A la Franja de Gaza, els bisbes celebren una missa a la Parròquia de la Sagrada Família, a més de visitar escoles cristianes i institucions que gestionen projectes d’acollida i rehabilitació de les persones afectades pel conflicte de l’any 2014.
El programa de la visita preveu una parada a Betlem i Beit Jala, un poble cristià que ha vist confiscades, a la veïna vall de Cremisan, d’Israel, terres, horts i oliveres per a la construcció del mur de separació. Aquest any, a més, els bisbes dels Estats Units, la Unió Europa, Canadà i Sud-àfrica viatjaran a Jordània, del diumenge al dijous vinent dia 14, per mostrar la seva solidaritat amb els refugiats que s’han vist obligats a fugir dels conflictes de Síria i l’Iraq. En representació de la Conferència Episcopal Espanyola, participa en aquest pelegrinatge l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra.
I finalment, destaquem una previsió més immediata. El Papa Francesc batejarà aquest diumenge, a la capella sixtina, un grup de nens i nenes coincidint amb la festa del Baptisme del Senyor, amb la qual s’acaba el temps litúrgic de Nadal.
Es pot escoltar AQUÍ l’edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 8 de gener.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!