Un jove discapacitat de Màlaga ha rebut, als seus 15 anys, un missatge del Papa mentre fa el Camí de Santiago. Francesc qualifica l’Álvaro (així es diu) de “testimoni valent”. El pontífex, colpit per la força interior del jove, li ha donat les gràcies pel seu exemple de superació en una carta que s’acaba de fer pública. El noi, fill de Màlaga i afectat per una discapacitat intel·lectual, ha peregrinat ara fa uns dies pel Camí de Sant Jaume, acompanyat pel seu pare i per un amic de la família. La seva aventura no ha passat inadvertida per al Sant Pare, que expressa en la missiva la seva alegria, com a resposta a una carta anterior del pare d’aquest xicot de 15 anys.
El bisbe de Roma valora especialment el fet que, en el sarró del noi malagueny, hi portava “no només les seves intencions, sinó també les de moltes persones que s’han unit al pelegrinatge demanant-li pregàries”. El Papa li agraeix que hagi animat i invitat a caminar molts altres. Li diu també que, “enmig de la pandèmia que estim vivint, amb la seva alegria, sinceritat i senzillesa, ha aconseguit posar en moviment l’esperança de moltes persones que ha trobat pel camí o mitjançant les xarxes socials”. De fet aquest pelegrinatge ha estat compartit pel pare de l’Álvaro a Twitter, concretament en el compte @CaminodeAlvaro.
Francesc comenta també, en la missiva, que l’Álvaro ha anat en pelegrinatge i ha portat amb ell moltes persones, en esperonar-les a no tenir por i a recuperar l’alegria, perquè “no anem mai sols al llarg de la ruta, i és el Senyor qui camina sempre al nostre costat”. El jove, setè de deu germans, viu al barri malagueny de Huelín, i és membre de la Comunitat Neocatecumenal de la Parròquia de Sant Patrici. Segons la diòcesi de Màlaga, malgrat la seva discapacitat, l’Álvaro participa activament en la vida parroquilal i, fins i tot, “la seva experiència de fe, tan alegre, és un testimoni per a tots els qui el coneixen”.
Renovació en el web de la Biblioteca Vaticana
La pàgina web de la Biblioteca Vaticana té disponible des de la setmana passada una nova entrada. El canvi, que s’estava preparant des de fa temps, es caracteritza per una nova disposició i un accés més fàcil a tots els continguts i serveis que l’enriqueixen. S’han simplificat i s’han fet més intuïtius els procediments per sol·licitar reproduccions de manuscrits i altres materials conservats a la Biblioteca. Com es pot observar en els llocs web més recents, la tècnica de creació de continguts en línia és estàtica (amb textos, enllaços d’hipertext i imatges) però sobretot dinàmica.
El lloc permet la interacció amb altres sistemes d’informació connectats. És el cas dels cercadors de catàlegs i de la biblioteca digital, la consulta del catàleg editorial, la gestió del Twitter vist des de la web i el comerç electrònic. L’operació de remodelació és particularment apropiada en el període de la pandèmia, quan les normes de seguretat sanitària dificulten l’accés físic al lloc dels estudiosos. El prefecte de la Biblioteca Vaticana, Cesare Pasini, ha valorat molt positivament aquesta reforma en una entrevista a Ràdio Vaticana Itàlia.
Agraïment del president mexicà al Sant Pare
I d’altra banda, el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, ha agraït al Papa la donació de tres ventiladors, destinats a un hospital de la ciutat de Querétaro, al centre del país, per a l’atenció de persones malaltes de COVID-19. El mandatari mexicà va rebre ahir, al Palau Nacional de Ciutat de Mèxic, el nunci apostòlic Franco Coppola, l’arquebisbe Rogelio Cabrera i l’acadèmic David Noel Ramírez, visita que va servir per comunicar a López Obrador l’enviament del pontífex. En un missatge a les xarxes socials, el president de Mèxic assegura que ha expressat l’agraïment al pontífex “en nom del govern i del poble”.
Es pot escoltar AQUÍ l’última edició de DIARI DEL PAPA