El Papa ha presentat aquest dimecres la Mare de Déu com un “model silenciós de pregària”. En una nova audiència general precisament sobre la pregària, Francesc ha recordat que Maria, la “plena de gràcia i Immaculada des de la seva concepció”, estava en “constant diàleg amb Déu des d’abans de l’Anunciació”. A partir d’una lectura introductòria del fragment del capítol segon de l’evangeli de Lluc, sobre el compliment de la llei del Senyor, el pontífex ha destacat que el nen Jesús va créixer i es va enfortir, ple de saviesa, i la gràcia de Déu estava sobre ell, mentre “la seva mare conservava tot això en el seu cor”. El Sant Pare ha comentat, a més, que la Mare de Jesús, “una dona de pregària, forma part de la multitud dels humils de cor, amb els quals Déu va preparar la vinguda del seu Fill”. Igualment ha afirmat que Maria “no va dirigir la seva vida de manera autònoma, sinó que va deixar que la veu del Senyor orientés el seu cor i els seus passos”. L’evangelista Sant Lluc ens ho recorda quan diu que Maria “volia seguir amb fidel obediència el camí que ell li marcava”.
En un altre moment, el bisbe de Roma ha subratllat que la Mare de Déu “va acompanyar també els primers passos de l’Església naixent, quan pregava amb els deixebles del seu fill” i també els tenia presents en les seves invocacions. En aquesta línia, ha reivindicat la figura de Maria com a “Mare de l’Església, també per obra de l’Esperit”. En les salutacions, el Papa ha expressat el seu desig que, “com una imitació de la Mare de Déu i per la seva intercessió”, el Senyor doni a tothom “la gràcia de comprendre en la pregària que cada dia que ell ens concedeix és una ocasió per acollir la voluntat del Déu Pare i complir-la, amb un cor ple de l’amor de Déu i ben disposat a servir i ajudar els germans”. També Francesc ha recordat que, aquest novembre, “seguim pregant pels nostres estimats difunts perquè el Senyor, en la seva misericòrdia, els aculli en el banquet celestial”.
Finalment, el pontífex ha recordat que se celebra, aquest mateix dimecres i com cada 18 de novembre, la festa de la Dedicació de la Basílica de Sant Pere del Vaticà i la de Sant Pau Extramurs, dues de les quatre basíliques majors romanes. Ha explicat que aquesta celebració “exalta el significat de l’Església, entesa com un edifici sagrat on es reuneixen els creients”, alhora que ha demanat que “susciti en tots els cristians la consciència que cadascú està cridat a ser un temple viu de Déu”. El Sant Pare, a més, ha dedicat un pensament especial a la gent gran, als joves, als malalts i les parelles que s’acaben de casar. Ha animat tots aquests col·lectius “a estimar l’Església del Senyor, a intervenir amb generositat i entusiasme en la seva construcció, a viure l’oferiment de la seva pregària i el seu sofriment com una preciosa contribució a la construcció del Regne de Déu entre nosaltres”. L’audiència general es torna a fer, des de fa dues setmanes, a la Biblioteca del Palau Apostòlic, sense presència física de fidels i amb transmissió telemàtica a través de VaticanNews.