El Papa invita a "pregar pel final d'aquesta pandèmia i les altres"

El Papa ha invitat aquest dijous tots els creients a “pregar junts com a germans per l’alliberament de totes les pandèmies”. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el pontífex s’ha sumat així al Dia de Pregària promogut per l’Alt Comitè per la Fraternitat Humana, que “ha convocat una jornada de pregària, dejuni, per demanar a Déu misericòrdia i pietat en aquest moment tràgic de la pandèmia”. Després de recordar que “tots som germans, com deia Sant Francesc d’Assís”, ha destacat el fet que “homes i dones de totes les denominacions religioses s’uneixin aquest dijous en pregària i en la penitència, per demanar la Gràcia del guariment d’aquesta pandèmia”.

Es pot escoltar AQUÍ l’última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, Francesc ha recordat que, a més del coronavirus, hi ha altres pandèmies que causen milions de morts. “Aquesta pregària per demanar que el Senyor aturi la pandèmia ens ha de fer pensar en altres pandèmies del món, moltes, com són les guerres, la fam i moltes altres”, ha dit. En aquesta línia, ha afegit que “el més important és que junts hem estat enviats a pregar, cadascú segons la pròpia tradició i a fer una jornada de penitència, dejuni i caritat, ajuda als altres”. El Papa, en definitiva, ha expressat en forma de pregària el seu desig “que Déu aturi aquesta tragèdia, aquesta pandèmia, i alhora que tingui pietat de nosaltres i que freni les altres pandèmies dolentes: la fam, la guerra i els nens sense educació”.

El Sant Pare ha comentat la primera lectura del dia, en la festa de Sant Maties, un text del Llibre de Jonàs en què el profeta invita el poble de Nínive a convertir-se per no patir la destrucció de la ciutat. I en la reflexió sobre els altres problemes mundials, el bisbe de Roma ha precisat que, els primers quatre mesos d’aquest any, 3 milions 700 mil persones han mort de fam.
Donatiu al Líban i valoracions de la Jornada de Pregària
L’Oficina de Premsa de la Santa Seu ha explicat aquest mateix dijous, en un comunitat, que el Papa ha seguit els últims mesos la situació del Líban, país per al qual ha decidit enviar a la Nunciatura Apostòlica 200.000 dòlars per sostenir 400 beques, amb l’esperança que s’aconsegueixi una aliança de solidaritat superant qualsevol divisió o interès partidista.
En aquesta Jornada de Pregària per la Humanitat convocada per l’Alt Comitè per a la Fraternitat Humana per a aquest 14 de maig, Flaminia Giovanelli, que va ser sotssecretària del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral, fa una lectura del concepte de “fraternitat”. Diu que “aquesta iniciativa, a la qual se suma justament el Sant Pare, és una iniciativa densa de sentit”, i destaca sobretot l’aspecte “humà” de la fraternitat. La convocatòria va adreçada també als no creients.

I per la seva banda, la Comissió Internacional Cristiana Mariano-Musulmana, de la Pontifícia Acadèmia Mariana Internationalis, ha enviat un missatge signat pel president i el copresident, el frare Stefano Cecchin i l’imam Nader Akkad, en què expressen que, com a “Acadèmia Pontifícia dedicada a Maria”, consideren que és el seu deure expressar la seva adhesió convençuda a la iniciativa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!