El Papa prega amb homes i dones "perseverants al costat de Maria"

El Papa anima tots els homes i dones del món, una vegada més, a resar junts per obtenir l’ajuda divina durant aquesta crisi del coronavirus. És una convocatòria universal per a aquest dissabte, a les 17.30 (hora de Roma), quan Francesc dirigirà el Rosari des de la Gruta de Lourdes, als jardins del Vaticà. L’objectiu és que tothom “s’encomani a la Mare de Déu al costat dels Santuaris de tot el món per demanar ajuda i consol durant la pandèmia”. L’activitat porta el títol «perseverants i units en la pregària al costat de Maria» (una frase del capítol primer del llibre dels Fets dels Apòstols). Aquest Rosari mundial està organitzat pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització.
Acompanyen el pontífex, durant la pregària mariana, fidels en representació de les diverses categories de persones particularment afectades pel virus. S’alternen un pneumòleg de l’Hospital Sant Felip Neri i una infermera del Policlínic Umbert I, en nom de tot el personal sanitari que treballa a primera línia en els hospitals. També hi haurà una persona que ha superat el Covid-19 i una altra que ha patit dol pel Coronavirus i que, com molts altres, no va poder oferir consol o un últim adéu a qui estava al llit d’un hospital. A més, hi participen un voluntari de Protecció Civil amb la seva família, per representar els qui han treballat per fer front a aquesta emergència i a tot l’ampli món del voluntariat, una dependenta de farmàcia i una periodista de televisió, per recordar totes les persones que, fins i tot durant la pandèmia, van seguir prestant el seu servei en favor dels altres; una jove família que va tenir un fill durant la pandèmia, signe d’esperança i de la victòria de la vida sobre la mort; el capellà de l’Hospital Spallanzani, la Superiora General de les Filles de Sant Camil, i les Germanes de Grottaferrata que van ser infectades en massa pel virus, per subratllar el compromís dels sacerdots i religiosos propers als afectats per la malaltia.
Aquest Rosari és un altre signe de proximitat i consol per als afectats pel coronavirus, amb la certesa que la nostra Mare Celestial no rebutja mai les nostres súpliques de protecció. La pregària presidida pel Papa es transmet en directe a tot el món des dels canals del Vaticà, concretament a través del portal VaticanNews, del canal de YouTube de Vatican News, en diverses llengües incloent-hi en castellà, i també pel Facebook.

Últim Regina Caeli del cardenal Comastri a la Basílica Vaticana
D’altra banda, el cardenal Angelo Comastri, vicari del Papa per a la ciutat del Vaticà, ha recitat aquest divendres per última vegada el Regina Caeli i el Rosari, una cita diària que, cada migdia, ha marcat l’espiritualitat del mes de Maria, el maig, dins aquest temps difícil de pandèmia. Gràcies a l’streaming, han estat molts els creients d’arreu del món que han seguit aquesta estona. El purpurat ha assegurat que “la Mare de Déu veritablement fa miracles”, i que ho ha vist amb els seus “propis ulls”. Comastri ha qualificat l’experiència d’aquesta estona diària dedicada a la Mare de Déu de “meravellosa i impressionant per a moltes persones”. Després de demanar a Maria Immaculada que aculli tothom en els seus braços en aquest temps tan difícil, el cardenal vicari del Vaticà ha animat els creients a viure “amb el perfum de l’Evangeli” perquè, “amb Maria, no s’ha de tenir por”.
A l’inici de la pregària mariana, Comastri ha recordat la visió profètica de Sant Pau VI, en proclamar per primera vegada Maria com a Mare de l’Església. Coincidint amb la memòria litúrgica d’aquest sant pontífex, ha recordat “un episodi que revela la gran devoció d’aquell Papa a la Mare de Déu, quan el 21 de novembre de 1964, amb tota la Basílica de Sant Pere plena de pares conciliars en el final de la tercera sessió del Concili Ecumènic, va tenir com una inspiració, i va dir davant dels Pares Conciliars: Declaro la Mare de Déu, Maria, Mare de l’Església”. El cardenal Comastri ha recordat que, en aquell moment, “es van aixecar tots, i van reaccionar amb un aplaudiment impressionant, que visualitzava com Pau VI va voler que un altar, a la basílica i a l’esquerra de la Càtedra, estigués dedicat a ella: Maria, Mare de l’Església”.
Nombroses intervencions del Sant Pare sobre l’Esperit Sant
Mentrestant, a les portes de la Pentecosta, ressonen les paraules del Papa sobre l’Esperit Sant, definit per Francesc com “el desconegut de la nostra fe” i el qui dona l’alegria, la pau i l’amor mentre ens fa viure com a ressuscitats, com a fills de Déu. Entre moltes altres reflexions, el Sant Pare ha comentat, des que va arribar a la seu de Pere, que “l’Esperit Sant ho fa tot, però no se’l veu”, que “no és una cosa abstracta”, sinó una Persona que ens canvia la vida, i que impulsa la unitat contra divisió entre els cristians, un dels grans escàndols que ens allunyen de la fe. Igualment el pontífex ha recordat diverses vegades que “l’Esperit de veritat no deixa mai de parlar, i ens fa entrar cada vegada més plenament en el significat de les paraules de Jesús”. Finalment, entre moltes altres frases del Sant Pare, destaquem quan ha dit que, “sense l’Esperit Sant, no hi ha missió”, i que “l’alegria, la pau i l’amor, són fruits de l’Esperit”.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 22′) l’última edició de DIARI DEL PAPA

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!